in

J. K. Roling prijavljena policiji

Foto: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Autorka serijala o “Hariju Poteru”, poznata književnica Džoana Roling, prijavljena je policiji jer je voditeljki Indiji Viloubi navela pogešan pol.

Poznata voditeljka, prva spikerka u Britaniji koja je otvoreno pričala o tome da je transrodna osoba, istakla je da ju je spisateljica nazvala “muškarcem” na društvenoj mreži “Iks”.

Indija Viloubi istakla je da je Roulingova “definitivno počinila zločin”, kao i da je “nesumnjivo u pitanju prestup”.

Indija Viloubi istakla je da je Roulingova 'definitivno počinila zločin'
Indija Viloubi istakla je da je Roulingova “definitivno počinila zločin”foto: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džoana Rouling navela je u odgovoru na ove tvrdnje navela da ne postoji zakon koji je obavezuje da Indiju Viloubi naziva ženom.

Policija još uvek nije potvrdila da li ju je kontaktirala voditeljka i da li se ovaj slučaj istražuje.

Podsetimo, autorka romana o “Hariju Poteru” već neko vreme često govori na temu rodnog identiteta, a u jednoj onlajn debati odbila je da nazove Viloubijevu ženom.

Policija još uvek nije potvrdila da li ju je kontaktirala voditeljka
Policija još uvek nije potvrdila da li ju je kontaktirala voditeljkafoto: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Umesto toga je rekla da je Viloubi “samo muškarac koji uživa u svom mizoginom nastupu onoga što on misli da znači biti žena: narcisoidan, plitak i egzibicionista”.

Spikerka kaže da je ovo kršenje Zakona o ravnopravnosti i Zakona od prepoznavanju polova.

Bonus video:


00:44

ESPRESO TIKTOK: Britni Spirs se razvodi

(Espreso/Informer/A.S./Prenela:M.S)