in

Trik sa kovertama oduševio ljude

Trik sa kovertama oduševio ljude

U nekoliko videa i objava ljudi iz celog sveta dele svoja iskustva sa takozvanim “Envelope Challenge” (izazov sa kovertama) i oduševljavaju sumom novca koju su uspeli da uštede! Ovaj trik sa kovertama oduševio je ljude!

Foto: Shutterstock

Neki korisnici na Fejsbuku tvrde da su za samo šest meseci uštedeli više od 5.000 evra, i da zapravo trik sa kovertama uspeva.

Princip je jednostavan – uzmete 100 koverti i označite ih brojevima od 1 do 100. Zatim se sledećih 25 nedelja biraju dve koverte nedeljno i u njih se stavlja gotovinski ekvivalent broju na njima. To znači da ćete, ako izvučete kovertu broj šest, u nju da stavite šest evra.

Koverta broj 99 je ispunjena sa 99 evra. Ako sve bude funkcionisalo i ne propustite ni jednu nedelju, trebalo bi da uštedite ukupno 5.050 evra nakon 25 nedelja.

Ovaj izazov se naravno može prilagoditi po želji! Tako ih možete razvući na duži vremenski period ili da ispunite nekoliko koverti nedeljno!

Mnogi korisnici su na Fejsbuku svoje koverte raspakovali na kraju 2022. godine. Na primer, mlada žena je napisala da je uspešno završila izazov. Iako je to bilo “stresno”, ipak je imala puno razloga za slavlje zbog toga.

“Svakako ću ovo da ponovim”, dodala je ona. Ukupno je uštedela više od 10.000 dolara za 200 dana. U međuvremenu, jedan par koji je prilagodio izazov 52 nedelje u godini napisao je:

“Ove godine smo radili izazov sa kovertama i danas smo odlučili da ih otvorimo! Odličan način da uštedite nešto novca za Božić!”

Oni su uspeli da uštede oko 1.285 evra, piše Prva.