in

Spasite vezu – trik od 6 sekundi će vam pomoći

Spasite vezu – trik od 6 sekundi će vam pomoći

Svaka dugogodišnja veza bar jednom padne u kolotečinu. Tada nastupaju poteškoće u vezi, te se ona i neretko završava raskidom. Međutim, jedno sasvim obično pravilo to može da spreči – ljubljenje šest sekundi na dan. Spasite vezu ovim trikom od 6 sekundi!

Foto: Shutterstock

Dr Džon Gotman, profesor psihologije na Univerziteta Vašington i autor poznate knjige za samopomoć “Sedam principa za uspešan brak”, tvrdi da bi parovi trebalo da se češće ljube kako bi se stvorio osećaj povezanosti i romantike među njima, piše Prva.

Svaka dugogodišnja veza bar jednom može da padne u kolotečinu. Tada nastupaju poteškoće u vezi, te se ona i neretko završava raskidom. Međutim, jedno sasvim obično pravilo to može da spreči.

Psiholog naglašava da poljubac od šest sekundi deluje kao “privremena oaza” tokom užurbanog dana i pomaže pri održavanju veze stabilnom, tako da pomoću “cmakanja” možete da spasite vezu vrlo lako, ako često praktikujete ovaj trik.

“Nemojte izlaziti iz kuće bez poljupca koji traje barem šest sekundi, a kad se ponovo vidite na kraju radnog dana, pozdravite supružnika opet takvim poljupcem, kako biste stvorili prelaz pun ljubavi u zajedništvo”, objasnio je dr Gotman.

Prema rečima dr Gotmana, trik od šest sekundi pomaže parovima i na ove načine:

Pomaže u jačanju povezanosti sa partnerom

Podstiče fizičke dodire

Može pomoći u razvijanju naklonosti i divljenja

Partneri više cene jedno drugo

Ako stvari budu dobre, možete nastaviti s druženjem i u spavaćoj sobi

Može biti vrlo umirujuće i da ublaži stres