in

Rekord je 15 sekundi – da li možete pronaći sva lica na ilustraciji?

Pronađite skrivena lica na ilustraciji i saznajte da li imate visok IQ. Samo natprosečno inteligentni mogu da pronađu sva lica na ovoj optičkoj iluziji za manje od 15 sekundi!

Optička iluzija koju je stvorio ukrajinski umetnik Oleg Šupljak zadivljuje ljude širom sveta. Ova slika prikazuje ženu raspuštene kose, ali, kada bolje pogledate, videćete da slika krije ne jednu, ne dve, već četiri odvojene slike unutar svog zamršenog dizajna.

“Na prvi pogled, slika izgleda kao da prikazuje skicu žene kojoj kosom vijori vetar. Vidi se kako nosi lepu haljinu dok se smeje i razgovara telefonom”, kaže umetnik. Ali pravi izazov leži u otkrivanju skrivenih žena u umetničkom delu.

Prema rečima Olega Šupljaka, samo oko “dva odsto svetske populacije će moći da ih vidi sva lica na ilustraciji”.

Dakle, gde su tačno ove neuhvatljive figure?

Da biste uočili drugu ženu, bolje pogledajte desnu ruku ‘glavne‘ dame blizu njenog obraza; možda ćete je u početku zameniti za mobilni telefon.

Treća žena zahteva još više pažnje, jer ćete je uočiti kada pregledate malu ženu na ruci glavnog lika u pogledu na profil sa strane.

Četvrtu i poslednju ženu je lakše uočiti – primetićete par usana na stomaku prve žene.

Optička iluzija pokazuje moć lateralnog razmišljanja, koje podstiče kreativan i indirektan pristup rešavanju problema.

“Lateralno razmišljanje je indirektan pristup. Pomaže nam da sagledamo probleme u potpuno novom svetlu. Pomaže nam da pronađemo jedinstvena, kreativna rešenja koja možda nikada nismo ni zamislili, navod je Mindvali organizacije koja se fokusira na lični razvoj”, prenosi hindustantimes.com.

Štaviše, Mindvali primećuje izuzetnu neuroplastičnost mozga, naglašavajući da se mozak može menjati i prilagođavati tokom vremena.

“Mozak je podložan svemu čemu ga izlažemo – ljudima, muzici, poslu – čak i fizičkom okruženju kroz koje svakodnevno prolazimo. Sve u čemu učestvujemo ima potencijal da suptilno pomeri ožičenje našeg mozga.”

Zaintrigirani fanovi mogu bliže pogledati sliku na zvaničnom sajtu umetnika i možda bolje uočiti sve četiri dame.

Izvor: Prva