in

Razigrajte se – idealni sportovi za leto pomoću kojih ćete se vratiti u formu

Kako se bliže letnji dani i moguć odlazak na odmor, tako se javlja i veća želja za što boljim fizičkim izgledom. Kako biste se što pre vratili u formu, posvetite se jednom od ponuđenih sportova i aktivnosti.

Odbojka

U pitanju je jedan od najboljih letnjih sportova, naročito ako se igra na plaži, to jest – na pesku. Odbojka pomaže da se sagore kalorije i zategnu mišići.

Foto: Shutterstock

Bejzbol

Osim što je zabavan, bejzbol uključuje dosta trčanja, a to automatski znači sticanje kondicije. Najvažnije je da se stekne osećaj kako baratati palicom i pogoditi lopticu.

Foto: Shutterstock

Padel

Tenis je prelep sport, ali je padel njegova zabavnija varijanta. Pravila kombinuju beli sport i skvoš, a pošto se igra u parovima padel je veoma dinamičan.

Foto: Shutterstock

Golf

Elegantna aktivnost u prvi mah ne deluje kao da toliko pokreće mišiće. Ali, šetnja po terenu i specifično udaranje golf loptice definitivno će razgibati sve učesnike.

Foto: Shutterstock

Plivanje

Bilo da je u pitanju more, reka, jezero, ili bazen, plivanje je uvek dobrodošlo. To se naročito odnosi na tople letnje dane, jer plivanje ujedno oblikuje telo i rashlađuje.

Foto: Shutterstock

Kanu

Za sve one koji žele da postignu jake ruke i dobiju na širini ramena, vožnja kanuom je idealna. To je ujedno prilika za opuštanje na vodi, kao i za dobijanje lepe boje tena.

Foto: Shutterstock

Planinarenje

Generalno, duge šetnje i pešaćenje ne samo da pomažu pri fizičkom, već poboljšavaju i psihičko zdravlje. Zato se što češće treba uputiti na planinu sa prijateljima.

Foto: Shutterstock

Bicikl

Poznate su sve beneficije vožnje bicikla, a to naročito važi leti. Treba iskoristiti lepe dane, pa se voziti pored reke, šumom, i što više uživati u prirodi.

Foto: Shutterstock

Roleri

Pored toga što je u pitanju dobro alternativno prevozno sredstvo, vožnja rolera izdužuje i zateže noge. Leto je najidealniji period za njih, kao i za rolšue.

Foto: Shutterstock

Badminton

Ovaj naizgled lagani sport zapravo sagoreva kalorije i poboljšava kardiovaskularni sistem. Pogodan je u svim prilikama, naročito kad se ide na piknik ili odmor.

Foto: Shutterstock

Stoni tenis

Istina je da je za stoni tenis neophodan poseban sto, ali ima puno mesta na kojima se on može igrati. Konstantno kretanje i položaj u polu čučnju učiniće da budete fit.

Foto: Shutterstock

Plesanje

Bilo da su u pitanju standardni plesovi, ili oni, da kažemo, improvizovani, igranje pomaže da se izgubi na kilaži i dobije lep tonus mišića. Čak se i plesanje na letnjim žurkama i u klubovima apsolutno računa!

Foto: Shutterstock

Frizbi

Frizbi može da igra svako! Važno je samo da prostor bude veći. Bacanje frizbija razvija osećaj za balans i jača ruke. Pored toga, odlazak u park tokom leta i igranje frizbija obradovaće svakog.

Foto: Shutterstock