in

Putovanje kroz Beograd – ovo su najduže linije gradskog prevoza!

Putovanje kroz Beograd – ovo su najduže linije gradskog prevoza!

U sistemu javnog prevoza u glavnom gradu postoji oko 170 linija čija je prosečna dužina oko 12,4 kilometra, a čak 30 linija je duže od 20 kilometara u jednom smeru. Ovo su najduže linije gradskog prevoza!

Foto: Shutterstock

Retko koji Beograđanin, ali i posetilac našeg glavnog grada se nije nikada provozao javnim gradskim prevozom, a analize pokazuju da se godišnje u prestonici javnim autobusima, tramvajima i trolejbusima preveze oko 600 miliona putnika.

Naime, u sistemu javnog prevoza u glavnom gradu postoji oko 170 linija čija je prosečna dužina oko 12,4 kilometra, a čak 30 linija je duže od 20 kilometara u jednom smeru.

Linije javnog prevoza su predmet interesovanja svih putnika, posebno zbog gužvi koje su stalno prisutne na ulicama glavnog grada, te je portal 24sedam tim povodom izdvojio za vas listu koje su najduže linije gradskog prevoza u užem jezgru Beograda.

Autobus broj 70, koji spaja Bežanijsku kosu i Zuce, pobednik je u nadmetanju za najveću kilometražu, a srednja dužina ove linije iznosi oko 28 kilometara.