in

Proverite svoju moć zapažanja – pronađite čoveka među statuama!

Idealno je vreme da proverite svoje veštine rešavanja optičkih iluzija i sličnih zagonetki. Jedna od njih je i ova ilustracija koja će vas naterati da dobro razmislite pre nego što se odlučite za konačan odgovor. Pronađite čoveka među statuama!

Foto: Bright Side

Reč je o ilustraciji na kojoj je potrebno otkriti koja od ovih statua je zapravo prava osoba. Prema kreatoru Jagranu Džošu, koji je izvorno podelio ovu zagonetku na društvenim mrežama, samo jedan posto ljudi može uočiti živog čoveka koji se kamuflirao među statuama za samo tri sekunde, prenosi Klix.

Pronađite čoveka među statuama!

Foto: Bright Side

Ilustracija na prvi pogled izgleda kao skupina klasičnih statua u grčkom stilu. Međutim, ako pogledate malo bolje, uočićete pravog čoveka.

Ovo je zagonetka koja je posebno zahtevna za rešavanje i od vas traži izuzetnu moć zapažanja. Kao i uvek s ovom vrstom zagonetki, pažljivo podelite sliku na različite delove, posmatrajući svaki deo u potrazi za vidljivim detaljima. Zapitajte se postoje li razlike između vrlo sličnih statua?

Ova zagonetka nije nimalo laka i razlike između statua i jednog čoveka vrlo su male. Međutim, kada ga vidite, činiće se savršeno očiglednim.

Jeste li već uspeli da ga uočite? Ako ne, vratite se i pokušajte ponovo, mereći vreme da vidite koliko vam dobro ide. Upamtite, rešavanje zagonetki je veština koju treba usavršavati kao i svaku drugu, a ako to još niste naučili, samo nastavite da vežbate.

Foto: Bright Side

Kao što sada možete jasno videti, skriveni čovek proverava svoj ručni sat kako bi proverio vreme, nešto što statue jednostavno ne bi mogle da učine.

Kreator ilustracije tvrdi da ako ste uspeli da ga uočite za tri sekunde ili manje, tada ste verovatno vrlo inteligentna osoba s impresivnim nivoom vizuelne svesti, fokusa i koncentracije. Prema njemu ste verovatno i osoba koja može lako blokirati nepotrebne smetnje, pazeći da usmerite svu svoju pažnju samo na važne detalje.

Izvor: cdm.me