in

Proverite kakav ste detektiv – rešite ove 3 misterije!

Proverite kakav ste detektiv – rešite ove 3 misterije!

Ako ste oduvek razmišljali kakav ste detektiv, oprobajte se u rešavanju nekoliko zagonetki zbog kojih ćete morati da razmišljate ‘izvan kutije’ i vodite se i svojom intuicijom.

Foto: Shutterstock

Ovih nekoliko zagonetki je vrlo popularno na društvenim mrežama, iako uspešno može da ih reši tek nekolicina ljudi.

Zato, nemojte očajavati ako zapnete, nego se koncentrišite i nastavite da razmišljate. U nekim slučajevima su bitni sitni detalji, dok u drugima morate da pokažete maštovitost.

Proverite kakav ste detektiv!

Pitanja:

1. Neko tu ‘muti’

Supruga je u nedelju pronašla mrtvog supruga i odmah obavestila policiju. Svi koji su se nalazili u kući su dali izjave, koje su glasile ovako:

Supruga je rekla da je spavala; batler je rekao da je čistio; baštovan je rekao da je brao povrće; sobarica je rekla da je otišla da uzme poštu; a kuvar je rekao da je spremao doručak.

Jednoj od tih osoba policija je odmah stavila lisice na ruke. Kojoj?

2. U kojoj sobi umreti?

Ubica ste i osudili su vas na smrt. Jedini izbor koji vam je preostao je da uđete u jednu od ponuđenih soba. U jednoj od njih je požar, u drugoj vas čekaju naoružani ubice, a u trećoj se nalaze lavovi koji godinama nisu jeli.

Koju ćete izabrati?

3. Skoro savršen zločin

Suprug je nožem ubio ženu u automobilu. Niko to nije video, a i tela se rešio tako da na njoj nije ostavio nikakve otiske prstiju.

Takođe, pobrinuo se i za to da nož baci s litice, i to na mestu na kojem ga nikada niko neće pronaći.

Pa ipak, samo sat vremena nakon što se vratio kući, nazvao ga je policijski inspektor i zamolio da dođe na mesto zločina. Uhapšen je čim se pojavio. Kako je inspektor znao da je on ubica?

Rešenja:

1. Sobarici. U nedelju se ne dostavlja pošta.

2. Ako se u sobi nalaze lavovi koji godinama nisu jeli, sigurno su već uginuli.

3. Inspektor je samo iskušavao sreću. Nije znao ko je ubica, ali mu je sve postalo jasno kada ga suprug nije pitao gde treba da dođe.

Izvor: Novosti Magazin