in

Ovo su najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji tokom 2022. godine

Ovo su najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji tokom 2022. godine

Kompanija Google danas je objavila svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2022. godine. Ovo su najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji tokom godine!

Foto: Unsplash

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top 3 najtraženija pojma u Srbiji.

Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.

Konstrakta je definitivno ime koje je privuklo ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a fenomenalan plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine, doneo joj je 5. mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se proslavljeni teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković i teniski as Danil Medvedev.

Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe. TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija U klinču, strane serije Stranger Things i Euphoria, domaća ostvarenja Azbuka našeg života i Ubice mog oca.

Dugoočekivana serija House of the Dragon bila je u centru pažnje i u Srbiji. Domaće serije koje su se takođe našle na ovoj listi su i Greh njene majke, Blok 27, Državni službenik i Kolo sreće.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru.

Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje Zlatni dečko, strani filmovi Don’t look up i Through my window, piše City Magazine.

Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.

U nastavku možete pogledati kompletne liste najpretraživanijih pojmova, TV serija, sportista i sportistkinja, sportskih događaja, filmova, kao i sajmova i festivala u Srbiji tokom 2022. godine.

Najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji:

Novak Đoković

Ukrajina

Izbori 2022

Svetsko prvenstvo 2022

Konstrakta

Eurobasket 2022

Matej Periš

Toma Zdravković

Ksenija Vučić

Zadruga 5

Najpretraživanije TV serije

U klinču

Stranger Things

Euphoria

Azbuka našeg života

Ubice mog oca

House of the Dragon

Greh njene majke

Blok 27

Državni službenik

Kolo sreće

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

Novak Đoković

Tijana Bošković

Danil Medvedev

Rafael Nadal

Nemanja Gudelj

Dušan Vlahović

Ognjen Jaramaz

Luka Dončić

Duško Ivanović

Karlos Alkaraz

Najpretraživaniji sportski događaji 2022

Svetsko prvenstvo u fudbalu

Eurobasket

Srbija – Brazil

Australian Open

Liga nacija

Roland Garros

Wimbledon

Srbija – Grčka košarka

Zvezda – Partizan

Zvezda – Makabi

Najpretraživaniji filmovi

Zlatni dečko

Don’t look up

Through my window

Purple Hearts

Toma

Bilo jednom u Srbiji

Južni vetar: Ubrzanje

Leto kada sam naučila da letim

365 days 2

Spider man: No way home

Najpretraživaniji festivali i sajmovi

Beer Fest

Sajam knjiga

Exit

Music week

Sajam automobila