in

Ne zaboravljaju – zašto se neki muškarci vraćaju bivšim ženama?

Ne zaboravljaju – zašto se neki muškarci vraćaju bivšim ženama?

Prema nedavnom istraživanju u kojem su supružnici anketirani kome se prvo obraćaju kada su neraspoloženi ili imaju problem, čak 71% muškaraca je reklo da bi biralo svoje žene, a samo 39% žena je reklo da bi biralo svoje muževe. Zašto se muškarci vraćaju bivšim ženama?

Foto: Shutterstock

Ova i slične studije pokazuju da su žene bolje prijateljice muškarcima i da vide podršku u svojim suprugama. Naravno, to ne znači da muškarci nemaju prijatelje kojima mogu da se požale, već da nisu navikli da od njih traže podršku kad je reč o ličnim stvarima.

To je najčešći razlog zašto se mnogi muškarci vraćaju bivšim ženama – nedostaje im ta vrsta podrške.

Ali to nije jedini razlog, evo još nekoliko razloga zašto muškarci žele nazad svoju staru vezu:

1. Shvatio je da je nesrećniji nakon raskida. Možda je planirao da ispuni neke druge želje i planove, ali nije ostvario sve što je zamislio zbog tuge koju je rastanak probudio. Ovo je takođe jedan od najčešćih razloga zašto se vraćaju.

2. Usamljenost. Hteo je da pokuša da bude samac, ali mu se to nije dopalo. Mislio je da će mu sloboda doneti sreću, ali se prevario.

3. Vraća se jer želi da ispita teren. Možda se plaši da je zauvek izgubio partnerku, pa se vraća da proveri da li su ta vrata i dalje otvorena za njega.

4. Shvatio je da je pogrešio. Bio je u pogrešnom raspoloženju kada je pristao na raskid, kasnije je to shvatio i želi da se vrati.

5. Oseća da ga je ona zaboravila. To je kao šesto čulo: čonog trenutka kada započnete novi život, jer ste prevazišli raskid, pojavljuju se stari i krenu da šalju poruke i signale za pomirenje.

Razlog je što im se javlja teskoba kada žene krenu dalje i žele da umire svoj ego dokazujući da mogu ponovo da budu s njom.

6. Tad nije bio spreman da se veže. Možda je otišao kada je trebalo da se fokusira na karijeru, nije bio spreman ni za šta ozbiljno. Sada to razume i spreman je.

7. Plaši se novih veza. Bivša ljubav je neko koga poznaje i ko ga se rado seća. Zato ga plaši pomisao na novu ljubav, želi da se vrati. Ne želi ponovo da prolazi kroz druge veze i traži ljubav. Njegov um je pun uspomena i želi ih sve nazad. Šta dalje da radite zavisi od vas!

Izvor: 24sedam