in

Kada birate za ceo život, ove osobine partnera su jako bitne

Životni partneri su osobe s kojima smo povezani, a da se s njima najčešće ne poznajemo ceo život. To su ljudi s kojima gradimo život i zato je bitno da obratimo pažnju na osobine partnera.

Foto:Shutterstock

Brinete da li ste pronašli pravu osobu? Osećate li jaku povezanost sa partnerom?

Pokušavate li da shvatite imate li zajedničku budućnost sa nekim?

Pre nego što odgovorimo na sve vaše nedoumice važno je da saznamo sledeće: Šta osobu čini adekvatnim životnim partnerom?

Studija na Univerzitetu Karnegi Melon otkrila je da je brižan supružnik osnovni uslov za sreću osobe.

Naučnici su proučavali odnose u vezama 163 para, dajući im izbor – da završe zagonetku brže od ostalih ili da se takmiče za nagradu.

U drugom slučaju, zadatak je bio teži.

Foto:Shutterstock

Parovi su dobili poseban zadatak koji su morali da reše pred istraživačima.

Neki od supružnika su se međusobno podržavali: Uradimo to, osvojimo ovu nagradu!

Drugi su bili cinični i odbojni: Nikada nećemo pobediti. Zašto bi se i trudili?  Takav odnos je loše uticao na njihovo učešće u programu.

Zaljučak je da partner igra veliku ulogu u vašem životu. On je taj koji utiče na vaše buduće životne prilike. Ili će vam pomoći da uspete ili će ometati vaš rast i razvoj.

Parovi u kojima je vladala međusobna podrška odlikovali su se višim nivoom ličnog rasta, psihološkim blagostanjem i boljim odnosima od svojih protivnika.

Foto:Shutterstock

Opšta atmosfera same veze pokazala se zdravijom, ali i osećaj ličnog zadovoljstva.

Životni partner je tu kada vam je najviše potreban, pruža ljubav i podršku, podstiče različite delove vašeg bića, donosi vam mir i omogućava da razvijate svoje veštine i sposobnosti.