in

Izvodljivo je – kako se ponovo zaljubiti u partnera?

Izvodljivo je – kako se ponovo zaljubiti u partnera?

Nakon višegodišnjeg zajednički provedenog vremena, dešava se da osećanja kod supružnika izblede, a mnogi od njih ostaju u dilemi da li da taj brak, zbog nedostatka emocija prema drugoj osobi, okončaju ili ne. Kako se ponovo zaljubiti u partnera?

Foto: Unsplash

Terapeuti se često susreću sa ovim problemima, a takvim parovima daju ovakve savete kako se ponovo zaljubiti u partnera.

1. Zaljubite se ponovo u svog partnera

Strast ne može da se vrati preko noći. Potrebno je da se potrudite i da smanjite očekivanja, a ono što se desilo u prošlosti ostavite da tamo i ostane.

2. Prekinite sa učestalim svađama

Da bi se bliskost među partnerima ponovo povratila, onaj glasniji partner mora da nauči da svoj stav izražava na nežniji način kako otuđenje ne bi raslo, dok tiši i povučeniji partner mora više da se emotivno unese u vezu.

3. Zapitajte se šta vas je navelo da se zaljubite u tu osobu

Fokusirajte se na vrline vašeg partnera koje su vas njemu i privukle. Mislite na njih što češće i trudite se da svake nedelje odvojite intimno vreme jedno za drugo kako bi te osobine imale priliku da ponovo isplivaju na površinu.

4. Pronađite zajednička interesovanja

Uvek pokušajte da zainteresujete partnera za svoja novootrkivena interesovanja. Uključite ga u svoje svakodnevne aktivnosti, a neke možete i praktikovati u paru.

5. Seks mora ponovo da postane važan

Seks je jedan od najbitnijih načina da stvorite emotivnu vezu sa partnerom. Kada se međusobno dodirujete, u mozgu se luči hormon bliskosti i opuštanja, oskitocin.

6. Uradite nešto lepo za svog supruga

Ljubav čine male stvari. Setite se sitnica koje su ga oborile s nogu nekada, i pokušajte ponovo. Na ovaj način ćete se setiti svih romantičnih trenutaka sa početka vaše veze, piše 24sedam.