in

Inteligentni ili promiskuitetni – šta vaša pojava otkriva za 10 sekundi?

U prvih deset sekundi od susreta može se doneti brza procena o finansijskom statusu, otvorenosti, inteligenciji, pa čak i promiskuitetnosti neke osobe. Da li ste inteligentni ili promiskuitetni?

Foto: Burst

Pre nego što imate priliku impresionirati novu osobu svojim humorom ili intelektom, ona već formira mišljenje o vama. Megi Pacijan, američki psiholog, objašnjava za časopis “Psychology Today” da je dovoljno samo 10 sekundi od početka upoznavanja da biste ocenili privlačnost ili neprijatnost prema nekome.

Prilikom upoznavanja, ljudi automatski kategorizuju druge na osnovu poznatih primera ponašanja, izgleda ili stavova drugih ljudi, iako to može biti netačno. Ipak, snaga prvog utiska je izuzetno velika, prema rečima dr Pacijan.

Prema istraživanju njenog tima, tokom rukovanja i pružanja ruke pri upoznavanju, osnovne osobine mogu se proceniti na osnovu odeće, izgleda, pogleda, hoda i držanja.

Da li ste inteligentni ili promiskuitetni?

Finansijski status

Vaš stil oblačenja i odeća koju nosite mogu otkriti procenu o vašem finansijskom stanju. Brendirana i dizajnerska odeća s istaknutim logom može ukazivati na to da imate dovoljno sredstava za luksuziranje.

Inteligencija

Osobe koje održavaju kontakt očima tokom razgovora često se doživljavaju kao inteligentne.

Dominacija

Ćelavi muškarci često ostavljaju utisak snažnijih i dominantnijih u poređenju s onima koji imaju gustu kosu.

Promiskuitetnost

Muškarce koji su pričljivi i vole se šaliti žene često doživljavaju kao promiskuitetne. Sa druge strane, muškarci mogu staviti ženu koja se oskudno oblači u istu kategoriju.

Otvorenost i zatvorenost

Način hodanja i gestikulacije rukama mogu se tumačiti kao znaci ekstrovertnosti ili introvertnosti. Opušten hod i mahanje rukama obično se percipira kao otvorenost, dok je ukočenost i odsustvo gestikulacije znak zatvorenosti i rezervisanosti.

Izvor: Prva