in

Imaju velike vrline – retka imena za dečake sa posebnim značenjem

Imaju velike vrline – retka imena za dečake sa posebnim značenjem

Ukoliko razmišljate o imenu za svog malenog dečaka, donosimo vam odlične predloge imena koji počinju na slovo K i imaju divna značenja. Ovo su retka imena za dečake sa posebnim značenjem.

Foto: Shutterstock

Roditeljima nikada nije jednostavno da izaberu ime koje će njihovo dete nositi. Kako bismo vam olakšali muke, ukoliko čekate mušku bebu, predlažemo vam tri imena na početno slovo K.

Ovo su retka imena za dečake, ali su predivna, evo koja smo izabrali, ali i kakvo značenje nose:

Konstatin

Ime Konstantin bukvalno znači “konstantan”, ili prevedeno na srpski “stalan, istrajan, postojan”. U prenesenom značenju je Konstantin nepokolebljiva osoba, ALI značenje imena se objašnjava i kroz lik Konstantina Velikog, pa time ima i bitnu simboliku u širenju hrišćanstva.

Kristijan

Latinsko ime koje potiče od reči “christianus”, a vezano je za grčko “hristiános”, što znači “hrišćanin”, odnosno “pomazan”, “pomazaniK”. Dolazi od imena “Hrist”.

Kosta

Preneseno značenje imena Kosta jeste “onaj koji je istrajan i uporan”, “onaj koji je poseban i veliki u svojim vrlinama”, “onaj koji je stamena i čvrsta osoba u svojim odlukama”, ” jak i dobar oslonac i podrška”, “onaj koji je osoba od reči”, piše Prva.