in

Deluju odmah – 5 trikova za bolje raspoloženje!

Za srećniji život ponekad možete da uradite neke male stvari. Ovo su 5 trikova za bolje raspoloženje koji deluju neverovatnom brzinom!

Foto: Shutterstock

Često slušate da je sreća teško dostižna i da se do nje dolazi strpljivo, ali postoje stvari koje možete da uradite već danas i da se osetite zadovoljnije i popravite raspoloženje. 

Ovo su 5 trikova za bolje raspoloženje!

Provedite vreme napolju

Istraživanja pokazuju da boravak u prirodi može da ima veoma dobar uticaj na popravljanje raspoloženja, regulisanje stresa i razmišljanje. Izađite napolje, sedite na terasu ili prošetajte obližnji parkom. Skrenućete misli, osetićete olakšanje i raspoloženje će biti na daleko većem nivou.

Budite zahvalni

Odvojite malo vremena da se prisetite šta zapravo imate, umesto da budete fokusirani na stvari koje vam nedostaju u životu. Probudite osećaj zahvalnosti čak i za uobičajene stvari: udoban krevet, sunčan dan, podrška prijatelja, porodica… Iako vam se čini da se sve te stvari pdorazumevaju, zapravo nije tako. Osvestite ih, to može da vam pomogne da podignete raspoloženje na viši nivo.

Pomozite nekome

Kada uradite nešto lepo za drugu osobu, to može da podstakne lučenje dopamina, hormona koji je zaslužan za sreću i dobro raspoloženje, objašnjavaju psiholozi. To ne znači da morate da volontirate nekoliko sati dnevno. Dovoljno je da nekome pridržite vrata ili ustupite mesto u prevozu. To će uneti promenu u vašu svakodnevicu i osećaćete se bolje i raspoloženije istog momenta.

Ograničite vreme ispred ekrana

Ako odložite telefon na stranu i isključite sva obaveštenja, to će vam pomoći da se osećate pristutnije u sadašnjem trenutku. Ograničite vreme ispred ekrana i umesto da sate provedete uz društvene mreže, fokusirajte se na realan život. Bavite se hobijem ili uživajte u muzici. To će vam podići raspoloženje na viši nivo nego što možete da zamislite.

Naučite nešto novo

Kao što trenirate mišiće da bi bili u formi, pokušajte da trenirate i mozak. Učenje je za njega najboja vežba. Odaberite oblast koja vas zanima i naučite neku novu, zanimljivu informaciju ili odaberite aktivnost u kojoj biste želeli da se oprobate. Novo iskustvo će vam popraviti raspoloženje i učiniti da se osećate srećno i ispunjeno.

Izvor: Magazin Novosti