in

Da li ih imate i vi – 12 osobina koje imaju psihički snažne žene

Da li ih imate i vi – 12 osobina koje imaju psihički snažne žene

Biti psihički jaka žena ne znači biti hladna, suzdržana žena ili žena bez mana. Ovo su 12 osobina koje imaju psihički snažne žene.

Foto: Shutterstock

Psihički jaka žena je osoba koja je spremna na izazove.Ona uprkos svemu nastoji da zadrži pozitivan pogled na sebe i na svoj život.

Ovo je 12 karakternih osobina psihički snažne žene:

1. Znaju ko su

One su već identifikovale svoje potrebe i ciljeve. Svoje snove uvek stavljaju iznad svega. Ne stide se da pokažu svoje pravo ja. Nastaviće da rastu ostajući verne sebi, prepoznajući svoje snage i koristeći ih kao pokretače uspeha u životu.

2. Mogu se zauzeti za sebe

Rade na svom samopouzdanju, svesne su svojih mana i nedostataka, ali se znaju nositi sa njima. Na svakom polju života znaju da se zauzmu za sebe i bez zadrške da kažu šta žele, a šta neće tolerisati.

3. Vole izazove

Žele da nastave da rastu i napreduju, pa su sklone tome da izađu iz svoje zone komfora. Stalno teže usavršavanju i uživaju u učenju i saznavanju novih stvari. Ako nešto ne znaju, ne libe se da postave pitanja i dobiju odgovore.

4. Imaju svojih slabosti

Svesne su svojih slabosti i nedostataka, a u životu se suočavaju s preprekama, izazovima i raznim previranjima. Ipak, trude se da što bezbolnije prođu kroz njih, da promene ono što mogu, a da puste ono što je izvan njihove kontrole.

5. Znaju kako da budu srećne

Odlučne su da ostanu srećne i zabavne u svakodnevnom životu. Čine sve kako bi usrećili svoju porodicu i prijatelje, ali ne zaboravljaju ni na vlastite potrebe. Iako su ozbiljne u postizanju svojih ciljeva, život ne shvataju previše ozbiljno.

6. Osećaju se prijatno u vlastitom telu

Velika, mala, mršava ili debela, ona je tu gde jeste. Naravno, radi kako bi postigla ono što želi po pitanju izgleda, ali se ne opterećuje, ne očajava i ne stidi se. Zadovoljna je sobom i zna da se oseća dobro u vlastitoj koži.

Foto: Unsplash

7. Nezavisne su

Nastoji da bude samostalna i nezavisna. Naravno, kada joj je potrebna pomoć najbližih, ne stidi se da zatraži podršku. Ali emocionalna, materijalna i bilo kakva nezavisnost za nju je važna životna misija.

8. Romantični odnosi nisu jedini prioritet u njihovom životu

Ljubav i odnosi su joj od velike važnosti, ali ona nikada neće te stvari učiniti središtem svog sveta. Vezi će dati vrednost koju zaslužuje, ali neće dopustiti da joj partner preuzme ceo život.

9. Zalažu se za svoja uverenja

Spremna je da otvoreno izrazi svoje mišljenje i da brani ono u šta veruje.

10. Znaju da usklade posao i privatni život

Oba su joj važna i nikad ne dopušta da joj išta stane na put.

11. Znaju da prihvate neuspeh

Ima prilično dobru ideju o tome šta želi u životu i kako to da dobije. Zato i lako može prihvatiti neuspeh jer zna da postoje mnogi putevi koji vode do ostvarenja njenih ciljeva.

12. Ponosne su na sebe

Svesna je svojih vrednosti, kvaliteta i sposobnosti. Ponosna je na ono što je postigla i to je motiviše da osvaja nove horizonte u životu, piše sensa.story.hr.

Чланак Da li ih imate i vi – 12 osobina koje imaju psihički snažne žene се појављује прво на .