in

Bez griže savesti – kako da se pripremite za novu vezu posle razvoda?

U zavisnosti od dužine braka i mogućih komplikacija oko razvoda, sama pomisao na ulazak u novu vezu, ženu može učiniti nervoznom, uplašenom i veoma samokritičnom. Ovakva osećanja često nateraju žene da odustanu od izlazaka i upoznavanja novih ljudi. Ali naravno, ako pristupite pravilno, ulazak u vezu posle razvoda ne mora biti traumatično iskustvo. 

Foto: Unsplash

Pratite naše savete kako biste bezbedno i bez imalo griže savesti ušle u novu vezu.

1. Budite spremne

Posle razvoda ne možete odrediti kada je pravo vreme, a kada nije da uđete u novu vezu. Jedna od najgorih stvari koje žena može učiniti je da uskoči u novu vezu kada nije spremna na takav poduhvat.

Iako vas prijatelji ili čak porodica ’’masiraju’’ i bukvalno guraju slobodnog muškarca vama u naručje, zapamtite, jedino vi znate kada je pravo vreme da se ponovo zaljubite.

2. Usporite

Samo zato što ste ponovo počeli da izlazite i da se viđate sa nekim, ne znači da bi trebalo odmah da ulazite u ozbiljnu vezu. Traženje u nekome ’’ono nešto’’ nakon što ste tek počeli da se viđate sa njim, ne bi trebalo da vam bude prioritet. Usporite i najpre upoznajte svog novog partnera, i na taj način ćete se lagano opustiti i vratiti samopouzdanje.

3. Ne tražite muškarca nalik vašem bivšem mužu

U zavisnosti od okolnosti razvoda, neke žene mogu tražiti tip muškarca kao što je njihov bivši muž. Sa namerom ili bez nje, novi partner ne treba da predstavlja zamenu za bivšeg muža. Takođe, jedna od najvećih grešaka koju možete načiniti je da se stalno vraćate ili predugo zadržavate na temu svog bivšeg braka.

Za mnoge ljude, ulazak u novu vezu nakon razvoda predstavlja zaista veliki korak u životu. Iako sama pomisao deluje zastrašujuće, iskustvo u novoj vezi može biti zaista prijatno. Ključ ponovnog ulaska u svet slobodnih leži u vašoj spremnosti da krenete dalje i ostavite ružna sećanja iza sebe.

Izvor: Prva