in

Bacanje novčića – Koje su prednosti i mane ako stupite u vezu sa najboljim prijateljem?

Svi znamo da druženje vremenom može da preraste u ljubav. U takvim situacijama je ponekad teško drugoj strani reći da nam se sviđa.

Foto: Shutterstock

Bojimo se njene reakcije i pitamo se da li je bolje da ćutimo kako bismo sačuvali prijateljstvo.

Pojedini stručnjaci ističu da je veza sa najboljim prijateljem ključ za pronalazak srodne duše, dok drugi smatraju da je to najveća greška koju možete da napravite zato što time potencijalno možete da izgubite jednu od najbitnijih osoba u svom životu.

Svako od nas ima pravo da donese odluku po tom pitanju, ali postoje neke stvari o kojima bi trebalo da razmislite pre nego što se odlučite.

1. Seks menja sve

Da li ste ikada upoznali muškarca koji vam je bio jednostavno neodoljiv, ali je u krevetu bila totalno druga priča? Da li možete da zamislite najboljeg prijatelja u toj ulozi? Nemojte zaboraviti da “prijatelji s povlastiucama” retko kada završe samo kao prijatelj ponovo.

2. Mogućnost da ga izgubite zauvek

Ako ste ikad izgubili prijatelja, onda znate koliko je to bolno, čak i više nego raskid s dečkom. Kada jednom uđete u vezu s prijateljem, ako raskinete slabe su šanse da zaboravite sve što ste prošli u vezi i da ponovo počnete da se doživljavate samo kao prijatelji.

3. Previše zna o vama

Prošao je s vama krizu slomljene pete na cipeli na poslu, uvek ga zovete živčanim glasom sa 100 problema kako bi vam pomogao, zna ko vam se sviđa i zašto, a poslednji put kad ste imali ciklus, iznenadio vas je čokoladnim kolačićima.

Njegova uključenost u svaki aspekt vašeg života je neporeciva, ali zamislite kako bi to izgledalo u vezi. Vaši najbolji prijatelji znaju najviše o vama i to je u redu, ali u vezi je potrebna doza misterioznosti, barem u početku.

4. Više nemate najboljeg prijatelja

Ako ste u vezi s njim, kome onda možete da se poverite s problemom? Setite se koliko vam znače sigurnost i uteha koju vam pružaju saveti najboljeg prijatelja, a sada zamislite kako to nestaje zato što ste s tom osobom u vezi.

Ne zaboravite da više ne možete da se posvađate i pomirite na brzinu s njim, zato što će to povući puno problema za sobom.