in

Ovo su najbolje tinejdžerske serije

Parola „sve je lako kad si mlad” važi samo onda kada to više nisi. Odrastanje i sazrevanje zapravo veoma često predstavljaju bolan i konfuzan period.

Foto: IMDb

Ima dosta tinejdžerskih serija koje to prikazuju na adekvatan način, pa u produžetku vidite koje se to izdvajaju.

Stranger Things

Zabavna naučnofantastična serija sa elemnetima horora postala je interesantna svima, a ne samo tinejdžerima. To je zbog nostalgične atmosfere, jer se radnja dešava tokom osamdestih.

Uspeh se krije u kombinaciji simpatične družine klinaca sa neobičnim čudovištima, uz prisustvo večnih motiva ljubavi i prijateljstva. Četvrtu sezonu očekujemo sa nestrpljenjem.

Chilling Adventures of Sabrina

Serija se završila u decembru prošle godine, pa ukoliko ste je propustili sada je idealna prilika za njeno “bindžovanje”.

U izmišljenom gradu pratimo odrastanje mlade Sabrine, koja se suočava sa činjenicom da je veštica. Ona će morati da odluči gde se uklapa, dok mračni elementi i pregršt veštičarenja dodatno doprinose dinamičnosti serije.

The End of the F***ing World

Iako se serija zvanično završila 2019. godine, toliko je bila dobra da je i danas vredi pomenuti. Glavni akteri su dečak koji je umislio da je psihopata, i uvrnuta devojčica koju on planira da ubije.

Naravno, između njih će se roditi ne samo prijateljstvo, već i nešto više od toga.

Sex Education

Duhovita serija prati grupu tinejdžera, sa posebnim fokusom na glavnom junaku, čija je majka seksualni terapeut. Strahovi i frustracije ovde su prikazani na humorističan način, pa su teme seksa i ljubavi detabuizirane.

Tako serija ima edukativan karakter, ali pre svega uspeva da poveže gledaoce sa likovima.

Riverdale

Tinejdžerska drama predstavlja jednu od onih klasičnih serija u kojima su intrige, spletkarenja i tajne glavni motivi. Naziv je dobila po istoimenom gradu Riverdejlu, u kome se sve dešava.

Na prvi pogled idealni životi i imidži stanovnika, zapravo kriju mračne tajne.

Outer Banks

Ono što ovu tinejdžersku seriju izdvaja od drugih jeste potraga za nestalim ocem, ali isto tako i potraga za skrivenim blagom.

Grupu prijatelja u ovome predvodi glavni lik čije je otac nestao. Svi oni će na putu naići na mnoge prepreke, kao što su droga, novac, nasilje, prijateljstvo, ljubav…

Euphoria

U pitanju je ozbiljnija serija, koja na dramatičan i veoma originalan način prikazuje živote Generacije Z.

Zavisnost o drogama i poimanje svog identiteta, najvažnije su okosnice oko kojih pratimo živote mladih ljudi. Gubitak i zlostavljanje takođe se javljaju, zbog čega je Euphoria izuzetno važna za sve generacije.

We Are Who We Are

Pod rediteljskom palicom proslavljenog Luke Gvadanjina, prošle godine stigla je serija koja prati dvoje američkih tinejdžera, stacioniranih u vojnoj bazi u Italiji.

Na dobar način serija prikazuje kako uopšte nije jednostavno biti mlad, posebno u fazi kada tek otkrivate ko ste zapravo.