in

“Nikola Tesla izgleda čudno” – Amerikanac u Beogradu pomešao spomenike

“Nikola Tesla izgleda čudno” – Amerikanac u Beogradu pomešao spomenike

Džastus Rid, Amerikanac koji se na TikToku proslavio pevanjem brojnih srpskih hitova, prvi put je posetio Beograd, a svoje utiske objavio je u par videa, među kojima je onaj u kom govori kako Nikola Tesla izgleda „malo drugačije“ – privukao najviše pažnje. Ovaj duhoviti Amerikanac u Beogradu je pomešao spomenike našeg čuvenog naučnika i jednog od naših vladara iz 19. veka.

@justus_reid I made it alive!!! #balkan #serbia ♬ original sound – Justus Reid

Tiktoker je prvo objavio kako je promenio čak tri aviona i putovao 25 sati do Srbije, a onda je napokon posetio trg Republike i spomenik Kneza Mihaila za koga je mislio da je Nikola Tesla, piše City Magazine.

„Nikola Tesla izgleda malo drugačije nego što ga se sećam“, rekao je Rid.

Potom je podelio i ostala oduševljenja iz Beograda – fontane, ulične svirače i plesače, Kalemegdan…

@justus_reid Do you know this song? #balkan #serbia ♬ original sound – Justus Reid

Ovaj video izazvao je brojne rekacije, a komentara poput onih kako knez Mihailo nije Nikola Tesla, do onih u kom mu objašnjavaju koje kafane da poseti samo su se nizali. 

Amerikanac koji na Balkanu važi za jednog od popularnijih tiktokera „proslavio“ se videom u kom juga naziva najgorim automobilom ikada.

@justus_reid I almost got the words right😂😅 #serbia #bosnia #croatia #balkan ♬ original sound – Justus Reid

Ovaj video naišao je na veliku osudu Balkanaca, uprkos želji da ga i sam poseduje, gotovo iz čiste radoznalosti, ovaj veliki ljubitelj četvorotočkaša rešio je da iskupi – domaćim pesmama.