in

Jednostavan trik kako smiriti dete koje plače za deset sekundi

Svaki roditelj zna koliko je teško smiriti dete koje plače i nema roditelja koji u tu svrhu nije isprobao najrazličitije metode, stoga evo jednostavnog trika kako smiriti dete koje plače i to za samo deset sekundi.

Foto:Shutterstock

Neka bude više, a neka manje uspešna. 

Međutim, Ejmi Luis Krips iz Kembridža ima i više nego fenomenalan način da učini da njeno dete, u sekundi, prestane da plače.

Naime, ona je podelila video u kojem njen sin Kolbi plače, a način na koji ga je njen suprug Majkl smirio pokazao se delotvornim i inovativnim.

U videu, koji na Instagramu ima više od dva miliona pregleda, 27-godišnja majka pokazala je kako je dečak prestao da plače gotovo odmah nakon što je seo na takozvane srećne stepenice.

”Kolbi je imao jedan od onih dana u kojima je sve rezultiralo besom ili krokodilskim suzama”, rekla je.

Njen suprug Majkl je upitao dečaka: “Možeš li molim te sesti na srećne stepenice i vratiti se kad postaneš srećniji?”.

Dečak se nakon otprilike 10 sekundi vratio u prostoriju kao da se ništa nije dogodilo.


“Sledeći put kad smo probali ovaj trik, snimila sam ga kako bih videla hoće li isto tako brzo delovati, a ovaj put je Kolbiju trebalo 0.0001 sekundi da prestane da besni,” dodala je mama.

Roditelji kažu kako su koristili metodu pod nazivom tri upozorenja, što je značilo da su dete slali u ćošak ako nastavi da besni, ali kako tvrde, “srećno mesto” je mnogo uspešniji i brži način smririvanja deteta.

Ejmi kaže kako to nije sredstvo koje koriste kad je Kolbi zaista uznemiren ili povređen, već samo kada ima neosnovane izlive besa.

Brojni roditelji pohvalili su metodu ovog para.