in

Druga sezona “Kuće zmaja” – kojoj strani kuće Targarjen se prikloniti?

Bazirana na romanu „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, serija je smeštena 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“. Evo kada izlazi druga sezona “Kuće zmaja”!

Foto: IMDb

Druga sezona „Kuće zmaja“ (House of the Dragon) imaće premijeru 17. juna na Max striming platformi. Premijera na HBO kanalu će biti istog dana u 20 časova.

Frančeska Orsi, izvršna potpredsednica HBO Programminga, direktorka HBO Drama Series & Films, predstavila je, prve HBO-ove „dueling“ trejlere na Series Maniji u Lillu, u Francuskoj, u sklopu najave WBD-a da će Max biti lansiran u Evropi od 21. maja.

Na rubu krvavog građanskog rata

Vesteros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog veća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Reniru.

Budući da svaka strana veruje u svoje zakonito mesto na Gvozdenom prestolu, zeleni i crni trejler odražavaju te dve perspektive u odvojenim, ali komplementarnim polovinama iste priče.

Gledaoci će morati da izaberu kojoj strani kuće Targarjen pripadaju dok se u drugoj sezoni kraljevstvo raspada.

Glumačku ekipu koja se vraća u drugoj sezoni čine Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Iv Best, Stiv Tusan, Fabijan Frenkel, Juen Mičel, Tom Glin-Karni, Sonoja Mizuno i Ris Ajfans. Dodatna glumačka postava koja se vraća uključuje Harija Koleta, Betani Antoniju, Fibi Kembel, Fju Sabana, Džefersona Hola i Metjua Nidama.

Nova glumačka ekipa

Nova glumačka ekipa druge sezone biće Abubakar Salim kao Alin of Hul, Gejl Rankin kao Alis Rivers, Fredi Foks kao Ser Gvejn Hajtauer, Sajmon Rasel Bil kao Ser Sajmon Strong, Klinton Liberti kao Adam of Hul, Džejmi Kena kao Ser Alfred Brum, Kiran Bju kao Hju, Tom Benet kao Ulf, Tom Tejlor kao Lord Kregan Stark i Vinsent Regan kao Ser Rikard Torn.

Druga sezona imaće osam epizoda, a koautori i izvršni producenti su Džordž R.R. Martin i Rajan Kondal, izvršni producenti su Sara Hes, Alan Tejlor, Melisa Brnstajn, Kevin de la Noj, Loni Peristere i Vins Džerardis.

Prva sezona serije „Kuća zmaja“, kao i sve sezone serije „Igra prestola“ dostupne su odmah na HBO Max striming platformi.

Izvor: 24sedam