in

Žena koja ima najduže trepavice na svetu oborila je sopstveni rekord

Žena iz Kine koja ima najduže trepavie na svetu oborila je svoj vlastiti rekord izmerivši njihovu novu dužinu koja sada iznosi više od 20 centimetara.


Ju Jianžija iz grada Čangžu postavila je Ginisov rekord 2016. godine s trepavicama koje su tada bile duge 12,5 centimetara. Pet godina kasnije njezine trepavice gotovo duplo su duže.

Lekari su zapanjeni njenim stanjem jer su trepavice toliko duge da joj padaju sve do obraza. I dok je nauka zbunjena njenim fenomenom, Jianžija veruje da su trepavice “poklon od Bude”.


Prvi put sam shvatila da moje trepavice ne prestaju da rastu 2015. godine. Rasle su polako i postajale sve duže. Posetila sam lekara kako bih saznala zašto imam duže trepavice nego što je normalno.

Međutim, doktor nije imao objašnjenje, bio je zapanjen. Potom sam pokušala da nađem razlog u genima, ali niko u mojoj porodici nikada nije imao tako duge trepavice, stoga ni to nije bio odgovor.

Naposletku, Jianžija smatra kako se pre radi o božanskoj intervenciji nego o nauci.


 

– Stalno sam razmišljala o tome zašto imam tolike trepavice, a onda sam se setila da sam prije nekoliko godina provela 480 dana u planinama. Pa sam samoj sebi objasnila da je to sigurno dar koji mi je dao Buda – kazala je i dodala kako odonda izgleda mlađe i njeno telo je čvršće i jače.

– Zahvaljujući trepavicama ne moram više da se šminkam. Dođu mi kao prirodna maskara. Ponekad puknu ako ih ne pazim dovoljno, ali ni to nije problem jer i dalje rastu. Ne prave mi probleme, samo mi donose sreću – kazala je Jianzia i poručila ostalim ljudima koji imaju jedinstvenu lepotu poput njene: “Radujmo se zajedno”.