in

Finci nude besplatan odmor ljudima koji hoće da nauče da budu srećni

Finci nude besplatan odmor ljudima koji hoće da nauče da budu srećni

Masterklas za sreću.

Finska, koja već šest godina zaredom nosi titulu najsrećnije zemlje na svetu, sada nudi priliku ljudima da nauče da budu srećni.

Ova zemlja će u junu organizovati četvorodnevni kurs sreće i to besplatno! Ova ponuda važi za desetoro ljudi, a ostali koji budu želeli da prođu kurs će kasnije moći da se prijave onlajn.

„Pitanje koje često dobijamo je: Kako ste tako srećni? Verujemo da finska sreća proizilazi iz bliskog odnosa sa prirodom i jednostavnim, prizemnim načinom života. To nije neko mistično stanje, već veština koja se može naučiti i podeliti“, kaže Heli Jimenez, viši direktor međunarodnog marketinga u Finskoj.

Izveštaj o svetskoj sreći fokusira se na šest faktora, a to su: socijalna podrška, prihodi, zdravlje, sloboda, velikodušnost i odsustvo korupcije.

Finsko ministrastvo turizma je vrlo svesno zašto su njihovi stanovnici toliko zadovoljni, a neke od ključnih stvari su nizak nivo kriminala i korupcije, efikasne javne usluge i laka dostupnost prirode.

Foto: Sergi Reboredo / ddp USA / Profimedia

„Odabrali smo najbolje trenere, jedno od odmarališta koje oduzima dah u Finskoj, i period u rano leto usred prelepe finske prirode za naš master kurs. Smatramo da je to zaista jedinstvena prilika da otkrijemo nešto divno i vredno, svako ko je radoznao treba da se prijavi“, rekli su.

Kurs o sreći će biti podeljen na četiri glavne teme — hrana i blagostanje, zdravlje i ravnoteža, dizajn, i priroda i način života — i vodiće ga četiri trenera koji su stručnjaci u različitim oblastima.

Predviđeno je da traje od 12. do 15. juna, sa učesnicima koji dolaze dan ranije, a odlaze dan kasnije. Oni će odseti u Kuru resortu, luksuznom odmaralištu u finskom regionu Lakeland, koje organizatori opisuju kao zonu „okruženu mirisnim borovim šumama i pogledom koji oduzima dah“.

Svaki učesnik će dobiti svoju vilu sa panoramskim prozorima, kao i privatnu saunu i spa centar.

Pošto su za program dve ključne stvari dobar san i digitalna detoksikacija, kažu organizatori, vile nemaju televizore (iako će wifi u sobama biti dostupan), a čak su i posteljinu odobrili „stručnjaci za spavanje“.

„Svaki detalj u odmaralištu je dizajniran da vam pomogne da se opustite – u to su uključeni mirisi, zvukovi i materijali“, dodaju oni.

Učesnicima će biti pokriveni putni troškovi i troškovi smeštaja. Ali i oni moraju da urade nešto zauzvrat – biće snimani tokom posete, a taj materijal će se koristiti u komunikaciji i reklamiranju programa Visit Finland.

Svako stariji od 18 godina je mogao da se prijavi za master kurs, bilo pojedinačno ili sa prijateljem, rođakom ili partnerom. Traže se ljudi koji govore engleski i koji ne predstavljaju brendove ili kompanije i prijatni su za snimanje.

Da bi se prijavili, zainteresovani su morali da popune onlajn formular i da odgovore na aktivaciju na društvenim mrežama – Instagramu ili TikToku.

Aktivacija je podrazumevala da napravite sadržaj, po mogućnosti video, koji pokazuje „zbog kojih stvari verujete da biste potajno mogli da budete Finac“ i trebalo je da objasnite zašto želite da pohađate masterklas.

„Da li ste tip osobe koja radije ide u šumu nego na žurku? Osećate li se apsolutno očajno kad ostanete bez kafe? Više volite da se okupate u jezeru nego pod tušem? To je samo vaš unutrašnji Finac“, piše u objavi Visit Finland na Instagramu.

Prijave su zatvorene 2. aprila, a pobednici će biti objavljeni mesec dana kasnije.