in

Živi na drugom kraju sveta i nikada je ne biste prepoznali FOTO

Živi na drugom kraju sveta i nikada je ne biste prepoznali FOTO

Ivani je rat poremetio velike planove.

„Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato, rekla sam mami kad porastem, udaću se za tebe, zato rastem i rastem i jedva čekam da porastem“. Ovo su stihovi čuvene pesme „Čaje šukarije“ koju su 1990. godine otpevali Zdravko Čolić i mala Ivana.

U pitanju je Ivana Legin, koja je nakon toga nestala iz javnosti, a pre pesme imala je ulogu u filmu “Kuduz”.

Iako su joj predviđali sjajnu karijeru, rat na prostoru bivše Jugoslavije sve je poremetio i Ivana se sa roditeljima odselila u Australiju.

Ona i danas živi tamo i bavi se režijom, produkcijom i marketingom, a ostvarila je i nekoliko amaterskih uloga u filmovima.

„Izbeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije, pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti, bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju“, ispričala je Ivana jednom prilikom za domaće medije, pa dodala:

„Mali ožiljci će uvek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podseti da sam u 33 godine preživela nešto što mnogi nisu sa devedeset.“

BONUS VIDEO: Mladić koji je na protestima pevao Čoline pesme oduševio žiri Zvezda Granda