in

Zbog imena ga marširali nazad u Tursku: Srpski glumac progovorio o zlostavljanju

Zbog imena ga marširali nazad u Tursku: Srpski glumac progovorio o zlostavljanju

Glumac Ammar Mešić, jedan od junaka serije “Igra sudbine”, postao je poznat domaćoj javnosti kada se pojavio kao statista u hit seriji “Igra prestola”.

„Mene je u životu najviše povredio momenat od pre četiri godine, kada su mediji izbacili da sam jedini Srbin koji je igrao u „Igri prestola“. Onda su krenuli hejterski komentari: ‘Kako Amar Srbin? Marš u Tursku, Marš u Bosnu’. Iako nemam nikakve veze sa tim državama, jako me je to zabolelo. Niti potičem iz takve porodice, niti iz takve sredine…“, rekao je glumac za medije.

„Zahvaljujući tim komentarima naučio sam da nije do mene to, da će ljudi svakako pisati. I apsolutno ne čitam komentare. Znam da nisam loša osoba, znam da nisam zao. Nikome nikada nisam naudio, i ako jesam slučajno, izvinjavam se. Neka oni žive svoj život, ja ću svoj“.

Ammar se ovim povodom svojevremeno oglasio i na Tviteru.

„Izašao je jutros još jedan tekst o meni u Igri prestola, naslov: “Srbin u Igri prestola” I otvorim komentare. Najčešci su: ‘kako Ammar pa Srbin?’ Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost. To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo PrEpolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na ‘Beogradski pašaluk’ a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli, niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti. Ja sam Srbin, iz Prijepolja koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božic i Bajram, Uskrs i Ramazan“.

BONUS VIDEO: Podcast –  Život na Srpskom – Ammar Mešić