in

Zaveo je čak i ženu svog prijatelja, nije hteo da prizna vanbračnog sina, a sad je opet ostavljen

Zaveo je čak i ženu svog prijatelja, nije hteo da prizna vanbračnog sina, a sad je opet ostavljen

Proslavljeni američki glumac i producent Kevin Kostner do danas je ostao tiha patnja mnogim ženama širom sveta.

Karijeru je počeo davne 1981. godine i od tada se pojavio u brojnim holivudskim ostvarenjima.

Osim talenta i urođene harizme, Kostner je veliku popularnost stekao i zbog fizičkog izgleda. Naime, on decenijama važi za jednog od najatraktivnijih glumaca, ali na ljubavnom planu nije imao sreće, barem kada je reč o dugovečnosti njegovih brakova i veza.

U periodu kada je tek završavao fakultet, odnosno pre svetske slave, bio je oženjen Sindi Silvom, koju je upoznao baš tokom studija.

Sa Silvom je dobio troje dece – Ani, Lili i Džoa, ali ga očinstvo i svakodnevne preokupacije nisu omele da stremi ka svom cilju – glumačkom prosperitetu.

Kevin Kostner sa prvom suprugom Sindi Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Uskoro je počeo da niže uspehe u karijeri, te su usledile uloge u filmovima „Nedodirljivi“, Polje snova“, „Osveta“, „Telohranitelj“, „Ples sa vukovima“, „Poruka u boci“.

U jeku popularnosti došlo je do velikog emotivnog razočaranja i razvoda od supruge Sindi, 1994. godine. Svi su bili uvereni kako je njihov brak savršen, kao i da je Kevin Kostner suprug za poželeti. A onda su na naslovnoj strani tabloida počele da pune njegove navodne vanbračne afere, među ostalim i 1989. ona s Hale Beri. Iako su se svim silama trudili da održe brak, na kraju nisu uspeli i morali su potpisati poraz.

Ovaj krah Kevin je doživeo veoma tragično. Bio je sklon pesimizmu, strepnji, depresiji, iako je bio jedan od najuspešnijih umetnika.

„Posle 16 godina braka, doneli smo ovu tešku odluku – da se razvedemo. Odlučili smo da okončamo brak. Razvodimo se apsolutno mirno, nakon što prijateljski rešili sva finansijska pitanja i pitanja u vezi sa starateljstvom nad decom. Bez uvrede i propusta, gotovo je“, priznao je glumac tada.

Samo godinu dana kasnije pomislio je da je pronašao sreću kada je upoznao Bridžit Runi sa kojom je brzopleto uplovio u romansu. Ona je ubrzo vanbračno rodila sina Lijama, kojeg Kevin u početku nije želeo da prizna, ali je onda krvnom analizom potvrđeno da je dete njegovo.

Nakon kraha i ove veze odao se negativnim mislima i počeo da živi u ubeđenju da nikada neće pronaći srodnu dušu.

U međuvremenu je izlazio sa brojnim lepoticma atog vremena, među kojima je najpoznatija bila manekenka El Mekfirson.

Najveći ljubavni skandal Kevin je izazvao kada je imao aferu sa suprugom svog prijatelja, bejzbol igračem Kalvina Ripkena Džuniora, koji zbog izdaje prijatelja i supruge dugo nije mogao da se skoncentriše na igru.

Tada je upoznao Kristinu Baumgartner, ženu koja ga je istinski razumela, ali Kevin nije bio siguran da li želi još potomstva i bračno zavetovanje, pa je par raskinuo nakon nekoliko meseci.

Kevin Kostner sa bivšom suprugom Kristinom Baumgartner Foto: Anthony Harvey for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Kada sam upoznao Kristinu, nisam ni slutio da se opet mogu zaljubiti u nekoga. Ali čim smo počeli da se družimo, izlečio sam se od pesimizma. Bilo je to kao da me je nepoznata sila iznova sastavljala iz hiljadu delova, koji su mi do tada bili slomljeni. Kao da sam se ponovo rodio“, govorio je u tom periodu glumac, a Kristina je ovim rečima dokazala da je prava.

„Rekla mi je: ‘Volim te i čekaću te’. Ali ne zadugo. Ako se predomisliš, vrati se i ja ću te prihvatiti. To sam i uradio. Ne bih mogao da živim bez Kristine. Probudio sam se jedno jutro i pomislio: ‘Izgubiću najlepšu ženu na planeti. Ona je spremna da bude sa mnom do poslednjeg daha, a ja se plašim da imam decu? Ne smeš da propustiš ljubav. Samo reci – da!’“, istakao je svojevremeno Kevin.

Par se venčao 2003. godine, na intimnoj ceremoniji, a tokom braka dobili su troje dece – Kejdena (15), Hejsa (14) i Grejs (12).

U bračnoj zajednici ostali su punih 18 godina, te je javnost ostala iznenađena kada su juče objavili da se razvode. Kristina, koja je 19 godina mlađa od Kostnera, kao razlog za razvod navela je „nepomirljive razlike“.

„Desile su se okolnosti van njegove kontrole koje su dovele to toga da gospodin Kostner mora da učestvuje u postupku razvoda braka. On je veoma tužan zbog toga. Molimo da se poštuje njegova, Kristinina i privatnost njihove dece dok prolaze kroz ovaj težak period“, piše u saopštenju Kostnerovog predstavnika.

BONUS VIDEO: Top 5 holivudskih macana koji su se uništili botoksom