in

Vladimir Putin se promenio zbog ljubavnice!

Vladimir Putin je oduvek na meti javnosti, bilo da se radi o političkom ili privatnom životu, a posebna pažnja se poklanja njegovom ponašanju, za koje kažu da se promenilo u momentu kada je počeo da se viđa sa Kabajevom.

U novoj biografiji Vladimira Putina kratkog naslova “Putin”, koja će da bude u prodaji od idućeg vikenda, autor Filip Šort piše o tome kako je navodna ljubavnica Alina Kabajeva uticala na predsednika Rusije.

U novoj knjizi sugeriše se da je bivša ruska gimnastičarka Alina Kabajeva možda imala uticaj na spoljnopolitičke odluke Vladimira Putina, prenosi Newsweek.

Šort opisuje ruskog predsednika kao izolovanog koji za razliku od većine svetskih lidera, nije okružen porodicom koja bi mu pomogla da ostane prizeman.

Šort piše da se u Putinovom ponašanju mogla uočiti “suptilna promena” otprilike u isto vreme kada su počeli natpisi o njegovoj vezi s Kabajevom. Kako je autor istakao nakon što je otpočeo romansu s mlađom partnerkom delovao je mnogo energičnije. Autor biografije smatra da takva promena raspoloženja nije bila ograničena samo na Putinov privatni život.

“Da li to bio jedan od faktora koji je pomogao u stvaranju, s ruskog stajališta, samopouzdanijeg i snažnijeg, a sa stajališta Zapada agresivnijeg pristupa spoljnoj politici? Moguće je, ali zbog Putinove odlučnosti da svoj privatni život zadrži za sebe, nemoguće je znati”, poručuje Šort .

Ubrzo nakon toga i demantovanja ruskog predsednika moskovski tabloid je ugašen. Bilo je navoda da su prvi čovek ruske federacije i nekadašnja gimnastičarka dobili dete, ali ni to, takođe, nije dobilo službenu potvrdu.

Američko Ministarstvo finansija je u aprilu ove godine pripremilo sankcije protiv Kabajeve zbog “bliske povezanosti s odgovornim ljudima koji podržavaju agresiju na Ukrajinu”, ali te sankcije nikada nisu stupile na snagu zbog bojazni da bi povećale tenzije između dve zemlje, piše “Net.hr”.

Iako se SAD suzdržao od toga da i Kabajevu uključi na spisak, Evropska unija i Velika Britanija uvele su sankcije protiv bivše gimnastičarke.

foto: Printscreen/Twitter/@RT_com

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)