in

Viki otkrila kako provodi praznike sa Tašketom: “Jedemo na podu”

Viki otkrila kako provodi praznike sa Tašketom: “Jedemo na podu”

Pevačica ne krije radost za vreme hrišćanskih praznika.

Viki Miljković ističe kako poštuje običaje, a to je prenela i na naslednika.

„To je nešto čemu se svi radujemo, pripremamo se, imamo svoje tradicionalne običaje koje ne menjamo. Jako volim tradiciju i uspela sam da tu ljubav prenesem i na sina Andreja“, istakla je Viki ponosno, objašnjavajući da je Andrej već godinama deo hora, te pomaže sveštenicima i učestvuje u liturgiji.

„Mislim da je to jedna divna stvar. Mislim da bi svi roditelji trebalo da deci što više pričaju o tome i da ih polako uvode u neke prave vrednosti. Da ih uvode u veru polako, da poštujemo svoju, ali i tuđu jer se tako razvija ljubav. Tako se razvija osećaj kod dece da pomažu jedni drugima, da budu saosećajni, da imaju emocije da veruju i grade svoj stav“, rekla je Viki, koja je opisala i kakvu hranu konzumiraju za praznik.

Grand
Viki Miljković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj, prebranac, mesimo česnicu u koju stavimo novčiće, pa se posle svi takmičimo ko će da ih pronađe. Na trpezi bude više različitih jela, sve bude u znaku simbolike. To su baš lepi običaji. Za Božić je uvek mrsno, pa tu bude i mesa, kolača, sarme, pečenje… Mi južnjaci volimo da kuvamo, pa tako i ja. Volimo da se skupimo i da nam dolaze gosti“, ispričala je pevačica za Grand.

BONUS VIDEO: Viki Miljković o drugom krugu „Zvezda Granda“