in

Važno je na koji način nosite garderobu i da li negujete lice, ali to nije sve!

Đorđo Armani, svetska modna ikona, iskreno deli svoja razmišljanja o ženama, ističući pet ključnih navika koje, po njegovom mišljenju, mogu da transformišu ženu u staricu i da odbiju muškarce. Kao dizajner koji već više od pola veka postavlja standarde u modnoj industriji, Armani ne samo da promoviše estetiku, već i naglašava važnost samopouzdanja i stila.

Za Armanija, zrelost može biti izuzetno privlačna za muškarce, simbolišući samopouzdanje, iskustvo i mudrost. Međutim, on naglašava važnost razlikovanja zrelosti i negativnog iskustva starenja. Bez obzira na godine, ljudi mogu da osete i zrelost i mladost u sebi.

 

 

1. Koža

Armani kao ključnu komponentu izdvaja negu kože, ističući da pravilna nega može značajno uticati na celokupan utisak.

Nepravilna nega lica i tela može učiniti da izgledate starije. Na primer, suva koža može da naglasi bore na licu i rukama. Da biste izbegli ove neželjene efekte, potrebno je posvetiti dovoljno vremena i pažnje nezi kože. To uključuje redovno hidriranje lica i tela, zaštitu od štetnih sunčevih zraka i usvajanje redovne rutine nege kože kao što su masaže i piling. Važno je napomenuti da čak i ako nemate mnogo novca, uvek postoji opcija pristupačne kućne nege kože – istakao je Armani.

2. Garderoba

Odeća, kao još jedan izraz ličnosti, takođe je važna. Armani upozorava da nošenje zastarele odeće može stvoriti utisak da ste stariji.

Odeća je još jedan način izražavanja naše ličnosti i stila. Međutim, ako žena nosi zastarelu odeću, može da ostavi utisak da se ne može prilagoditi modernom vremenu. S druge strane, preterano mladalačko oblačenje za svoje godine može ukazivati na odbijanje da se prihvati stvarna starost. Da bi izbegle ove zamke, žene treba da obrate pažnju na modne trendove i da biraju odeću koja odgovara njihovom stilu, godinama i figuri – objasnio je ovaj modni magnat.

3. Fizička aktivnost

Pored toga, on ističe značaj fizičke aktivnosti za očuvanje mladosti, naglašavajući da fizička aktivnost treba da bude usmerena na brigu o zdravlju, a ne samo na privlačenje pažnje muškaraca. 

Ples, joga, plivanje ili šetnje na svežem vazduhu mogu doneti mnoge prednosti – poznata je njegova izjava.

4. Pozitivnost

Armani na kraju naglašava da očuvanje mladosti nije samo spoljašnja stvar, već i pitanje mentalnog zdravlja. 

Pozitivan stav i otvorenost za nova iskustva ključni su elementi unutrašnje ravnoteže i samopouzdanja. Kroz ove osobine žene mogu da zrače posebnom lepotom koja dolazi iz dubine njihove duše – objasnio je dizajner.

5. Lični pečat

Konačno, Armani ohrabruje žene da budu autentične i slede svoj stil. Moda se ne odnosi samo na trendove, već i na iskazivanje sopstvene posebnosti. Njegov brend promoviše ideju da svaka žena može pronaći svoj stil bez obzira na godine, ističući da prava lepota dolazi iz samopouzdanja, ljubavi prema sebi i autentičnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: