in

Uzdrmali su javnost – ovo su poznate ličnosti bez kojih smo ostali u 2022. godini

Uzdrmali su javnost – ovo su poznate ličnosti bez kojih smo ostali u 2022. godini

Godina koju ostavljamo iza nas donela je mnogo lepih, ali i tužnih trenutaka. Oni najgori su bili kada smo morali da se oprostimo od ličnosti koje su, na ovaj ili onaj način, uticali na naše živote – kroz stihove, pametne stvari koje su nam govorili i saveta koje su davali. Ovo su poznate ličnosti bez kojih smo ostali u 2022. godini.


Massimo Savić

Legendarni pevač preminuo je 23. decembra u 61. godini, posle kratke i teške borbe sa karcinomom pluća. Iza sebe je ostavio ćerku i suprugu, Eni i Mirnu.


Milan Laća Radulović

Vest o smrti Milana Laće Radulovića pronela se regionom 20. decembra, a sve je ostavila u šoku. Sin legendarne Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute bio je na odmoru u Izraelu, kada mu se 12. decembra izgubio svaki trag. Nekoliko dana kasnije pronađen je mrtav na ulici.

Vodio je buran i nimalo lak život, borio se sa teškim problemima, a taman kad su mnogi mislili da će odmeniti majku u pisanju tekstova, njegov život je završen.


Gorica Nešović

Smrt voljene radijske voditeljke Gorice Nešović pogodila je, čini se, sve u Srbiji. Činjenica da više nećemo slušati njen glas dok pijemo prvu jutarnju kafu ili stojimo u velikoj gužvi dok se vozimo ka poslu rastužila je sve one koji su je voleli.

Gorica je preminula 6. oktobra, a svi znaju da se lavovski borila sa svim zdravstvenim problemima koje je imala. 


Igor Starović

Pevač moćnog glasa, frontmen “Divljeg kestena”, i idol mnogih preminuo je 17. maja u 56. godini, nakon kraće bolesti. Kako su prenosili mediji, njemu je pukla aorta, a borba za njegov život trajala je više dana.

Siniša Mihajlović

Legenda srpskog i italijanskog fudbala prerano nas je napustila 16. decembra, posle žestoke borbe sa leukemijom, koju je u roku od dve godine savladao dvaput. Iza sebe je ostavio suprugu Arijanu, ćerke Viktoriju i Virdžiniju, i sinove Marka, Miroslava, Dušana i Nikolu. Sahranjen je Rimu, u baziliki “Svete Marije, anđela i mučenika”.  

Vidoje Ristović

Vidoje, iako nije bio estradna ličnost, uz svoju suprugu Nikolinu Pišek, ali i veze sa mnogim poznatim damama, to je postao. Nažalost, njegov lep život prekinula je smrt u 44. godini, 8. maja. 


Aki Rahimovski

Frontmen grupe “Parni valjak” napustio nas je na samom početku 2022. godine i to 22. januara. Aki je tada imao 67 godina. Ostavio je iza sebe troje dece. Opisivali su ga kao buntovnika, voleo da usvaja mačke i pse lutalice, a u “Parnom valjku” proveo je nekoliko decenija svog života.

Vredne pomena su i neke od stranih poznatih ličnosti:

Kraljica Elizabeta

Kraljica Elizabeta II, preminula je 8. septembra u zamku Balmoral u Škotskoj. Sahranjena je u kapeli svetog Đorđa u Vindzoru, gde počiva pored svog muža princa, Filipa, i roditelja. Njenu 70-godišnju vladavinu monarhijom, nasledio je sin, kralj Čarls.

Olivija Njutn Džon

Zauvek će ostati upamćena kao Sendi iz filma ”Briljantin”. Svet je oplakivao odlazak glumice umilnog glasa, koja je preminula u 73.godini, a borila se sa rakom dojke koji joj je prvi put ustanovljen 1992. godine. 2019. godine saopštila je javnosti, da je u četvrtom stadijumu ove strašne bolesti.

Robi Koltrejn

Škotski glumac, komičar i pisac, najpoznatiji po ulogama Rubijusa Hagrida u serijalu filmova ”Hari Poter”, i Valentina Žukovskog iz serijala ”Džejms Bond”, preminuo je u oktobru 2022. Imao je 72 godne, nakon komplikacija uzrokovanih zdravstvenim stanjem.

Tejlor Hokins

Američki muzičar, najpoznatiji kao bubnjar američke grupe ”Foo Fighters”, imao je 50 godina u trenutku smrti, a sumnja se na nedozvoljene supstance kao i lekove, koji su pronađeni u njegovoj krvi, kao uzročnike smrti.

Takeoff

Muzičar Takeoff, pravog imena Kirsnik Bal, član “Migosa”, ubijen je u 28. godini. Kako se navodi, oni su bili u kuglani, kada je došlo do pucnjave. Takeoff je na mestu ostao mrtav, dok je njegov kolega Kvavo prošao nepovređen.


Kristi Eli 

Glumica Kristi Eli, preminula je u 71. godini nakon duge i teške borbe sa rakom. Ostaće upamćena po svojim prelepim očima i brojnim filmskim ostvarenjima, poput ”Gle ko to govori”.


Stiven Bos ”Sir Twitch A Lot”

Možda jedan od najtužnijih i najšokantnijih odlazaka, koji je svet ostavio u čudu, je Stivena Bosa. Ovaj plesač poznat po svom osmehu, napustion nas je u 40.godini, ostavivši iza sebe porodicu i uspešnu karijeru. Ništa nije slutilo na ovu tragediju, jer kako su mnogi uz oproštaj napisali na društvenim mrežama ”bio je neko ko pleni energijom, osmehom , te da je bio svetlost u životu mnogih.”


Džejson Dejvid Frank

Obožavali smo ga u ulozi Tomija, u ‘Moćnim rendžerima”. Kolege i fanovi, ostali su zatečeni ovom tragičnom informacijom, da je izvršio samoubistvo u 49. godini, nakon rasprave sa suprugom.


Den Mekaferti

Pevač moćnog glasa i frontmen legendarne škotske rok grupe “Nazareth” početkom novembra je preminuo u 77. godini života usled hronične opstruktivne bolesti pluća. Bio je oženjen i imao je dvoje dece.

Vivijen Vestvud

Britanska modna dizajnerka i ikona stila, Vivijen Vestvud, umrla je u 81. godini. Prema mišljenju brojnih dizajnera, Vivijen je bila jedan od šest najuticajnijih dizajnera 20. veka,  modu 20. veka promenila iz korena, obožavala pank i bila “kraljica ekstrema”.


Pele

29. decembra je preminuo legendarni Pele. Brazilski fudbaler se smatra jednim od najboljih svih vremena, što potvrđuju osvojena 3 svetska prvenstva sa reprezentacijom Brazila. Nakon duge borbe sa rakom debelog creva, preminuo je 83. godini života.