in

Umesto publike – izabrala Mila: Kako je propala karijera Jadranke Barjaktarović, pevačice koja je popularnost stekla u Srbiji, a onda pljunula na nju

Umesto publike – izabrala Mila: Kako je propala karijera Jadranke Barjaktarović, pevačice koja je popularnost stekla u Srbiji, a onda pljunula na nju

Pevačica Jadranka Barjaktarović proslavila se učešćem u takmičenju “Zvezde Granda” gde je 2005. godine zauzela treće mesto.

Iako je karijeru izgradila u Srbiji, u septembru 2020. godine našla se u centru skandala kada je u Podgorici pevala pesmu Mitra Mirića „Ne može nam niko ništa“, izmenivši tekst i umesto da otpeva „jači smo od sudbine“, otpevala je „jači smo od Srbije“.

Taj snimak proširio se munjevitom brzinom i pevačica je naišla na brojne osude, kako publike, tako i mnogih svojih kolega iz Srbije i regiona, pa i iz same Crne Gore.

Nakon niza uvredljivijih objava na kojima su tagovali pomenutu pevačicu – ona je ugasila svoj Instagram profil.

Pevačica je tada za domaće medije izjavila da “nije menjala reči pesme”, te da je moguće da ju je, kako kaže, publika nadjačala.

Jadranka je o incidentu govorila i u jutarnjem pšrogramu „Probudi se“ na TV „Nova“, uključivši se putem video-poziva iz Budve.

Foto: Printscreen/Twitter/Ђорђе Космет/@SKosmet

„Znate onu narodnu – ko peva zlo ne misli. To je moj odgovor na celu hajku. U mom nastupu nije bilo nikakve namere da ikoga uvredim. Ta emocija moja te večeri je bila isključivo pozitivna“, kazala je ona.

Na pitanje da li oseća da je bila zloupotrebljena, Jadranka je ostala nedorečena.

„Imala sam zakazan nastup, radila sam svoj posao. Nije prvi put da zabavljač izmeni tekst za zabavi publiku. Ja sam poznata kao dobar zabavljač. To je sve. Jedan umetnik ne može da pokvari odnose dve zemlje. Sve je ovo zlonamerno ispolitizovano, ja plaćam nečiju ostrašćenost. Kao što glumac ima tekst, tako i zabavljač odgovara željama publike“, kazala je Jadranka.

Foto: Instagram/barjaktarovicjadranka_privat

Kazala je i da smatra da nije podelila narod iako joj mnogi zameraju što je stavila Srbiju u neprijateljski kontekst, a živi u Srbiji.

„Trenutak čini svoje, da možemo da vratimo vreme, štošta bismo promenili u životu. Dosta je nepravedno ovo sve.“

Ona je kazala i da nije svaka reklama dobra reklama.

„Nikad nisam gradila karijeru na skandalima. Sve sam to emotivno doživela. Ali svesna sam da to nije namenjenno lično meni, već je proizvod uzavrelih političkih tenzija. Videćemo da li ću se vratiti u Srbiju i nastaviti karijeru. Ali mislim da mogu, narod razume naš zabavljački posao. Mi nismo ničiji, niko nas nije napravio, nama je bog dao glas“, kazala je ona i istakla da je mnogi prijatelji iz regiona podržavaju.

Jadranka Barjaktarović
Jadranka Barjaktarović Foto: Instagram/jbarjaktarovicofficial

„Nisam ja prva bacila kamen. Mnoge kolege iz Srbije u Crnoj Gori pevaju crnogorske pesme. To ne znači da ne vole Srbiju nego udovoljavaju publici. To svi radimo“, kazala je ona i zaključila da ipak neće tužiti tabloide koji su pisali o njoj.

Jadranki je nakon svega zabranjen ulazak u Srbiju, a njen menadžer tvrdio je da joj sve ovo „neko namešta“.

Kako su pisali mediji, Barjaktarovićeva sada retko nastupa, najčešće na privatnim proslavama, a cena nastpa znatno joj je opala nakon pomenutog skandala.

Jadranka Barjaktarović
Jadranka Barjaktarović Foto: Instagram/jbarjaktarovicofficial

Jadranka se ubrzo ponovo našla na meti brojnih osuda, jer je opet otpevala sporne stihove i nastavila da provocira pesmom.

Pevačica je nastupala 31. decembra, a tada je na novogodišnjoj proslavi ponovo otpevala pesmu Mitra Mirića i spornu improvizaciju.

I julu 2021. godine na Dan nezavisnosti Crne Gore ona je zapevala pesmu „Sude mi“ koja veliča delo Antea Gotovine i ostalih haških optuženika za najveće pogrome Srba posle Drugog svetskog rata. Ovu numeru u originalu izvode Marko Perković Tompson (hrvatski pevač poznat po ustaškim pesmama) i Miroslav Škoro, sada i političar i nekadašnji kandidat za predsednika Hrvatske.

Jadranka je stihove ove pesme povezala sa svojom situacijom, pa je ovu pesmu doživela kao autobiografsku.

„Jadranka se više ne opterećuje komentarima iz Srbije. Rešila je da peva šta želi, pa i ovu ‘Sude mi’, koja joj je jedna od omiljenih. Ona kaže da je ta pesma njena biografska i da i njoj ‘sude’ u Srbiji zato što najviše voli svoju Crnu Goru. Jednom bliskom prijatelju je nedavno rekla da je naša zemlja više ne zanima i da se u Srbiji više namučila i propatila nego što je imala uspeha. Jadranka je ubeđena da je to zbog toga što je Crnogorka“, rekao je izvor za „Kurir“.

Pevačica se sada ponovo našla u centru pažnje, nakon predsedničkih izbora u Crnoj Gori, na kojima je Milo Đukanović izgubio od Jakova Milatovića, čime je okončana njegova tridesetogodišnja vladavina.

Foto: Printscreen / Instagram

Jadranka je, posle izbora, na svom storiju na Instagramu objavila Milovu fotografiju uz koju je napisala: „Najveći si“ i dodala emotikon srca.

Međutim, ubrzo se pokajala zbog ove objave i uklonila je sa svog profila.

O Jadrankinom privatnom životu se malo zna jer se tokom dugogodišnje karijere trudila da ga donekle sačuva od očiju javnosti. Rođena je 11. novembra 1981. godine u Beranama.

Poznato je to da joj je pre nekoliko godina preminuo otac, a nema ni majku. Jednom prilikom je priznala i da joj je 2019. godina bila izuzetno teška. Govorila je o tome za domaće medije. Navodno je bila u ljubavnoj romansi koja je trajala 10 godina, ali je raskinula jer ju je, kako je rekla, momak pokrao na nastupu u Crnoj Gori.

„Teška mi je bila protekla 2019, samim tim što je moj otac čitavih godinu dana bio jako bolestan i nekako će mi čitava godina ostati u tom sećanju. Teško mi je, ali nisam neko ko voli da priča o tome. Nikada nisam privatnost izlagala javnosti, ni kada su se dešavale lepe stvari, pa ni tužne. Ova bol će svakako ostati, a godine će da idu, ali negde računam da će se sa ovom tugom i boli završiti. Zaista je bila jedna teška godina“, rekla je ona u intervjuu za „Blic“.

Njena prva pesma bila je „Laka“ koju je snimila 2005. godine, a svoj prvi album izdala je  2009. godine za Grand produkciju, a nazvala ga je „Krv sam tvoja“. Prvu nagradu dobila je 2007. godine na festivalu na Cetinju za pesmu „Tvoja noć i moja zora“.

BONUS VIDEO: TOP 5 odvala pevačica