in

Ulogom u seriji ugrozio svoje mentalno zdravlje

Ulogom u seriji ugrozio svoje mentalno zdravlje

Tom Holand napravi će pauzu od glume, te narednih godinu dana neće biti poslovno angažovan, kako bi se pobrinuo o svom mentalnom zdravlju, nakon što je prošao kroz teške faze dok je radio na svom novom projektu.

Britanski glumac trenutno promoviše novu triler seriju „The Crowded Room“, na kojoj je radio i kao glumac i kao producent.

Dzared Leto Jared Leto

Tom Holand u pomenutoj seriji glumi lik koji se temelji na Biliju Milliganu, poznatom i kao „Silovatelj s kampusa“, Amerikancu koji je tvrdio da ima 24 alternativne ličnosti i bio je prvi pojedinac koji je proglašen nevinim zbog neuračunljivosti na temelju disocijativnog poremećaja identiteta, piše „Guardian“.

Glavni junak serije i producent rekao je za „Extru“ da je uživao dok je učio radeći kao producent, kao i dok je pratio napredak, ali ga je žongliranje sa tim odgovornostima dok je glumio lik sa teškom mentalnom bolešću gurnulo „preko granice“.

„Nije mi stran naporan rad. Živeo sam sa idejom da je naporan rad dobar posao. A opet, serija me slomila. Došlo je vreme kada sam trebao odmor i nestao sam, otišao u Meksiko na nedelju dana i proveo vreme ležeći na plaži. Sada sam uzeo godinu dana pauze, a to je rezultat toga koliko je ova serija bila teška. Uzbuđen sam što ću da vidim kako je serija ispala. Osećam da naš naporan rad nije bio uzaludan“, rekao je Tom Holand i dodao:

„Bilo je to teško vreme, sigurno. Istraživali smo određene emocije koje definitivno nikad pre nisam iskusio. A povrh toga, biti producent, nositi se sa svakodnevnim problemima koji dolaze s bilo kojim filmskim setom, samo je donelo dodatnu težinu pritiska.“

Foto:EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Kako je naveo britanski glumac za „Entertainment Weekly“ u maju, razmišljao je da odustane od životnog poziva, a kako bi „izašao iz lika“ hteo je i da obrije glavu.

„Video sam sebe u njemu, ali u svom privatnom životu. Sećam se da sam se malo raspao kod kuće i pomislio: ‘Idem da obrijem glavu. Moram da obrijem glavu jer moram da se rešim ovog lika.’ Kako smo bili usred snimanja, odlučio sam da ipak neću. Bilo je drugačije od svega što sam ikada pre doživeo“, rekao je mladi britanski glumac, prenosi „Index.hr“ i dodao:

„Nisu mi strani fizički aspekti posla, rad na celom akcionom filmu. Ali, sa mentalnog aspekta to me stvarno porazilo i trebalo mi je dosta vremena da se oporavim nakon toga, da se nekako vratim u stvarnost.“

Tom Holand je i ranije govorio o svojim pokušajima da zaštiti mentalno zdravlje, što je uključivalo uzimanje pauza od društvenih mreža i medija. Rekao je da mu je serija pomogla da bolje razume svoje mentalno zdravlje, kao i da mu je olakšala da „prepozna okidače“ i „stvari koje mu izazivaju stres“.

Pre dve godine zvezda filma „Spajdermen“ rekao je da razmišlja o potpunom odustajanju od glume.

„Ne znam ni da li želim da budem glumac. Počeo sam da glumim sa 11 godina i nisam radio ništa drugo, pa bih volio da radim druge stvari. Iskreno, ja nekako… imam krizu srednjih godina – sa 25 godina, imam krizu pre srednjih godina“, rekao je 2021. godine Tom Holand.

BONUS VIDEO: TOP 5 domaćih glumaca koji su uspeli u inostranstvu