in

Tatjana vuče korene iz Jugoslavije, a na jedno nije mogla da se navikne

Grčka kraljevska porodica nedavno je objavila da se princ Nikolaos i princeza Tatiana, nakon punih 14 godina braka, odlučili na sporazumni razvod braka. Ova vest iznenadila je mnoge, s obzirom na njihovu dugogodišnju prisutnost u javnosti kao par.

Vest o razvodu objavili su na zvaničnom sajtu bivše kraljevske porodice (u Grčkoj je monarhija ukinuta 1973. godine, ali su titule članova porodice ostale).

– Želeli bismo da vas obavestimo o važnoj odluci koju su doneli princ Nikolaos i princeza Tatjana. Posle četrnaest godina braka, odlučili su da sporazumno raskinu brak. Ova odluka je doneta veoma promišljeno i uz obostrano poštovanje. Zauvek su zahvalni jedno drugom za trenutke koje su podelili. Njihove buduće interakcije će i dalje biti vođene istim principima poštovanja i razumevanja dok budu prelazili u vezu ukorenjenu u snažnom prijateljstvu. Oni će nastaviti da žive i grade svoje živote u Grčkoj, mestu koje oboje nazivaju domom. Porodica će ih uvek podržavati, navodi se u objavi.

 

Princ Nikolaos, poznat i kao “princ Playboy”, kao treće dete poslednjeg grčkog kralja Konstantina II, često je bio meta medijske pažnje zbog svog raskalašnog načina života i učestvovanja u raznim društvenim događajima. Međutim, iako su njih dvoje bili prisutni na mnogim javnim događajima i ceremonijama, par je odlučio da se njihova ljubavna priča završava. 

Njih dvoje nisu imali dece i sada se suočavaju s novim izazovima i promenama u svom životu.

Princeza Tatjana, rođena u Venecueli, odrasla je uz majku Mari, dok je njen pokojni otac imao korene u Kraljevini Jugoslaviji, što joj je oblikovalo jedinstveno i raznoliko kulturno nasleđe. Uvek je isticala svoju ljubav prema Grčkoj i osećaj pripadnosti toj zemlji, ali i isticala kako se nije osećala kao tipična princeza.

Njena skromnost i jednostavnost bile su osobine koje su je krasile, a koje su mnogi cenili. 

Ne osećam se kao princeza. Ne osećam se kao da sam se udala za princa, sa titulom. Pa, zapravo, da, on je moj princ, ali ništa više, rekla je jednom prilikom posle venčanja.

Nakon razvoda braka, par je izjavio kako planiraju da zadrže prijateljski odnos, temeljen na međusobnom poštovanju i razumijevanju. Odlučili su da ostanu u Grčkoj, zemlji koju oboje nazivaju domom, uz podršku porodice, zrelost i poštovanje prema jedno drugome, kao i prema zajednici koju su gradili tokom godina.

BONUS VIDEO:Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /