in

Takmičenje im se ipak ne dopada i odustaju od njega

Takmičenje im se ipak ne dopada i odustaju od njega

Producent američkog takmičenja za pesmu Evrovizije Krister Bjorkman potvrdio je da takmičenje neće biti održano 2023. godine.

Govoreći tokom svog učešća na „Benidorm festu“, španskom izboru za Evroviziju 2023. godine, Krister Bjorkman je potvrdio da Američko takmičenje za pesmu Evrovizije neće biti održano 2023. godine.

Govoreći za „Euromovidas“,  Bjorkman je rekao da Američko takmičenje za pesmu Evrovizije neće biti održano 2023. godine, ali se nada da će možda ipak biti održano 2024. godine.

Producent takmičenja je dodao da je ponosan na rad tima „American Song Contesta“, ali nije siguran da li NBC – televizija koja je emitovala takmičenje prošle godine, želi da nastavi sa prenosom. On takođe dodaje da im je potrebno oko pet godina da se takmičenje uspostavi u SAD.

Promociju takmičenja organizovao je NBC i uključivala je reklamu tokom Super Boula i nagradnu igru za slušaoce na iHeartRadio stanica. Prijem za takmičenje je bio u velikoj meri pomešan, a mnogi kritičari su primetili da American Song Contest nije dorasla svom evrovizijskom poreklu; na kraju nije obnovljena za sezonu 2023. godine.

BONUS VIDEO: Konstrakta otkrila da li će biti u žiriju u takmičenju za pesmu Evrovizije: Evo koga je podržala