in

Takmiče se najbolje pesme, a u revijalnom delu najveće hitove izvodiće Ceca

Takmiče se najbolje pesme, a u revijalnom delu najveće hitove izvodiće Ceca

Sve je spremno za veliko finale 5. Sabora narodne muzike Srbije. Večeras ćemo saznati ko su “najbolji od najboljih” ovogodišnjeg izdanja prestižnog nacionalnog festivala nove narodne muzike. U revijalnom programu, uživaćemo uz najveće hitove Svetlane Cece Ražnatović.

Nakon održanog prvog i drugog polufinala, čuli smo ukupno 32 nove kompozicije narodne muzike, a večeras će se u velikom finalu za titulu pobednika i druge nagrade festivala nadmetati 16 finalista – autora i izvođača.

Voditeljke festivala Sabor narodne muzike Srbije 2023 su Dragana Кosjerina, Кristina Radenković, Jelena Simić i Vinka Marinović.

Foto: SEMUS

O najboljima na 5. Saboru narodne muzike Srbije će u finalu odlučivati Stručni žiri i publika (SMS glasovima), u odnosu 50:50. Osim nagrade za najbolju kompoziciju festivala i nagrada za drugo i treće mesto, biće dodeljena priznanja i najboljima u kategorijama: „Najbolja interpretacija“, „Najbolji tekst“ i „Najbolji aranžman“. Nekog od finalista Sabora 2023 auditorijum će nagraditi i priznanjem „Pobednik publike“ (kompozicija koja osvoji najviše SMS glasova), piše RTS.

Osim titula i priznanja, najboljima na Saboru narodne muzike Srbije 2023 pripašće i vredne novčane nagrade.

Sve učesnike finala Sabora 2023 će i ove večeri uživo na sceni pratiti vrhunski muzičari – članovi dva renomirana orkestra: Narodnog ansambla RTS-a, pod upravom Siniše Vićentijevića i Saborskog orkestra, pod upravom Zorana Vlajića.

Foto: SEMUS

Tokom programa finala, za svoje favorite, auditorijum može glasati slanjem SMS poruka.

Ukupna cena SMS poruke je 36 dinara, a sa jednog broja telefona može se poslati 20 poruka. I ovoga puta deo prihoda od SMS glasanja biće doniran u humanitarne svrhe – za akciju Udruženja „NURDOR“, i to kao doprinos obezbeđivanju neophodnih medicinskih aparata i opreme za Кliniku za dečje interne bolesti – Novo hemato-onkološko odeljenje u Nišu.

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koje obožavamo već decenijama