in

Svima omiljeni filmski mafijaš ženio manekenku i Plejboj zečicu, radio kao frizer, a već 24 godine odbija da glumi

Svima omiljeni filmski mafijaš ženio manekenku i Plejboj zečicu, radio kao frizer, a već 24 godine odbija da glumi

Glumačka legenda ima zanimljivu životnu priču.

Američki glumac Džo Peši poznat je nešto starijim generacijama, ali ga i mlađa publika poznaje po kultnoj ulozi pljačkaša u filmskim nastavcima „Sam u kući“.

Iza sebe ima više od 30 uloga, među kojima su najpoznatije one u ostvarenjima „Raging Bull“, „Once Upon a Time in America“ i „Goodfellas“. Peši je u Holivudu opsednutom lepotom pažnju publike privukao zbog nižeg rasta (visok je svega 1.63 metara), ali je u tih 163 cm stalo toliko energije i šarma da mu je uspeh bio zagarantovan.

Foto: Ralph Dominguez/MediaPunch / imago stock&people / Profimedia

Poznat po ulogama italijanskih mafijaša, Džo se u ovakvom „kalupu“ odlično snašao, ali nije zapostavio ni druge žanrove. Publiku je oduševio i u pomenutim nastavcima „sam u kući“, ali i u čuvenom ostvarenju „Lethal Weapon“ (Smrtonosno oružje, pored Mela Gibsona).

Pre svetske slave, Peši je radio kao frizer, a u isto je vreme je pokušavao da uspe sa svojim bendom. Svirao je gitaru, znao je da peva, a pojavljivao se i u stend ap nastupima s kolegama iz benda. Objavio je i nekoliko muzičkih albuma.

Bio je u braku tri puta, a ni s jednom od svojih žena nije dugo bio. Prvi put je pred oltar stao 1964. godine, a s prvom suprugom je dobio ćerku. S manekenkom i glumicom Klaudijom Haro bio je u braku od 1988. do 1992. godine, a kasnije je oženio i bivšu manekenku i Plejbojevu zečicu Endži Everhart.

Zanimljivo je i da je uvek bio toliko posvećen radu da se na setu filma „Sam u kući“ prema Mekoliju Kalkinu (koji je igrao dečaka Kevina) ponašao kao da ga ne poznaje.

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Obrazlažući odluku, glumac je rekao da nije želeo da se „na ekranu vidi da su na bilo koji način prijateljski raspoloženi, kao i da je želeo da zadrži integritet suprotstavljenog odnosa“. Mekoliju, koji je bio ljubimac svih na setu, bilo je čudno Pešijevo ponašanje, pa ga je upitao zašto se nikad ne smeje.

Na to mu je on oštro odgovorio – „Zaveži!“.

Tek nakon završetka snimanja, Peši je objasnio Kalkinu zašto se tako ponašao. Dečak ga je zbog toga čak i zavoleo, jer su se svi ostali prema njemu ponašali divno i sve mu dozvoljavali.

Foto: Priscilla Grant / Everett / Profimedia

Peši poslednjih godina gotovo i da ne glumi.

Od 1998. godine snimio je samo pet filmova, a poslednji je „Irishman“, koji je režirao Martin Skorseze. Sa njim je Džo više puta sarađivao, ali čini se da se slavni glumac zasitio svog zanimanja.

Kako prenose strani mediji, on poslednjih godina uživa u stvaranju muzike, a gluma ga manje zanima i paćljivo bira u kojim projektima će učestvovati.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne