in

SVI U ŠOKU, MISICE JEDNA ZA DRUGOM VRAĆAJU KRUNE: U dva dana su se obe iznenada povukle

UmaSofija Srivastava (17) vratila je krunu Miss tinejdžerke SAD koju je osvojila pre osam meseci. Tamnokosa lepotica meksičko-indijanskog porekla odrekla se krune samo dva dana nakon što se sa dužnosti Mis Amerike povukla Noelia Voigt koja je predstavljala SAD na izboru za Miss univerzuma u novembru u El Salvadoru. 

Amerikanci su u šoku i ne shvataju šta se dešava i zbog čega su dve misice u roku od 48 sati vratile krune.

Šta se desilo?

Uma Sofija iz objavila je svoju odluku na Instagramu i naglasila da ostavku na mesto misice podnosi zato što njene “lične vrednosti više nisu u potpunosti u skladu sa pravcem organizacije”.

– Posle meseci borbe sa ovom odlukom, odlučila sam da dam ostavku na titulu Mis tinejdžerke SAD 2023. Zahvalan sam za podršku moje porodice, moje savezne države, moje sestre kraljice i navijača koji su me bodrili otkako sam osvojila titulu najlepše tinejdžerke Amerike. Uvek ću se sa radošću sećati perioda i iskustvo koje sam stekla kao prva Miss tinejdžerka Amerike meksičko-indijskog porekla što me posebno ispunjava ponosom – poručila je UmaSofija.

Ona je autor višejezične knjige za decu “Beli jaguar” i obećala je da će nastaviti svoj rad kao zagovornik obrazovanja i prihvatanja.

– Na kraju krajeva, rad sa neprofitnim organizacijama i uticaj koji je “Beli jaguar” imao na decu i odrasle je pravo nasleđe koje sam stvorila, a ovakav moj rad je oduvek bio moja prava svrha – poručila je UmaSofija.

Odmah nakon objavljivanja njene odluke oglasila se i Noelia Voigt, inače prva američka misica venecuelansko-američkog porekla koja je mlađanoj koleginici poslala reči podrške.

– Volim te! Tako sam ponosna na tebe, anđele moj – napisala je ona.

Noelia je dva dana ranije na svom Instagram nalogu na isti način objavila da se povlači i vraća krunu.

– Shvatam da bi ovo moglo predstavljati veliki šok za mnoge, ali odlučila sam da se povučem sa dužnosti. U životu, jako cenim važnost donošenja odluka koje su najbolje za vas i vaše mentalno zdravlje. Moje putovanje kao Mis SAD je bilo neverovatno i sa ponosom sam predstavljala Jutu, a kasnije i SAD na Mis Univerzuma. Nažalost, donela sam veoma tešku odluku da odustanem od titule Mis SAD 2023. Nikada ne ugrožavajte svoje fizičko i mentalno blagostanje – poručila je sada već bivša mis Amerike. 

Nakon njenog saopštenja, organizacija Mis SAD zahvalila joj se na usluzi i saopštili su da poštuju i podržavaju Noelijinu odluku da se povuče sa svojih dužnosti.

Mnogi Amerikanci su u šoku i pitaju šta se dešava, zašto su dve mislice u roku od dva dana vratile krune i šta se zapravo krije iza ovih njihovih odluka. Međutim, osim zvaničnog saopštenja za sad nema dodatnih informacija.

Inače, u Americi koji neguju kult lepote postoje brojni izbori za razne vrste misice i više organizacija koje se bave organizacijom ovakvih izbora, prenosi Yahoo.

BONUS VIDEO:Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /