in

Svi su navijali za Bijonse i Adel, a najveću nagradu večeri na Gremijima sinoć je na kraju uzeo Hari Stajls

Svi su navijali za Bijonse i Adel, a najveću nagradu večeri na Gremijima sinoć je na kraju uzeo Hari Stajls

Bijonse je osvojila rekordnu 32. nagradu Gremi, dok je Hari Stajls osvojio nagradu za “Album godine”, na ovogodišnjoj ceremoniji u Los Anđelesu.

Bijonse je ušla u istoriju kao najnagrađivaniji umetnik na Gremi nagradama pošto je osvojila nagradu za najbolji „dens/elektronski album“ za svoj euforični plesni opus „Renaissance.“

Time je pretekla mađarsko-britanskog dirigenta Džordža Šoltija, koji je držao rekord sa osvojenih 31 Gremija više od 20 godina.

„Trudim se da ne budem previše emotivna“, rekla je zvezda preuzimajući nagradu.

Nastavila je zahvaljujući svojoj porodici, uključujući svog pokojnog ujaka Džonija, koji joj je pomogao da napravi odeću za ples pre nego što je postala poznata. Bijonse je ranije rekla da je njegova borba sa HIV-om uticala na njeno interesovanje za plesnu muziku i da ju je to spojilo sa LGBTQ+ zajednicom. Album je inspirisan muzikom koju su stvarali tamnoputi LGBTQ+ umetnici.

Sve u svemu, Bijonse je osvojila četiri nagrade na ceremoniji – ali je ponovo ostala bez glavne nagrade za koju su svi navijali – „Album godine“.

Ona je sada izgubila ovu nagradu četiri puta – javnost je na to najviše pažnje obratila 2017. godine, kada je njeno ispovedno remek delo „Lemonade“ izgubilo nagradu od Adel za album „25“. Ove godine su obe, ponovo, bile nominovane u istoj kategoriji.

Foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

U to vreme, Adel je iskoristila svoj govor da kaže da je Bijonse zaslužnija pobednica – iako je zadržala trofej.

Ove godine, Hari Stajls je preuzeo krunu, a glasači za Gremi prepoznali su uglađeni, radio-prijateljski pop njegove treće ploče „Harry’s House.“

Britanska zvezda je u svom govoru umanjila značaj nagrade.

„U noćima kao što je večeras, očigledno je toliko važno da se setimo da u muzici ne postoji nešto što je najbolje“, rekao je on.

Hari je takođe osvojio i nagradu za najbolji pop album godine.

BONUS VIDEO: Ninova Nagrada Danici Vukićević