in

SVI PLAČU ZBOG BOKIJA 13!

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, završio je u istražnom je zatvoru “Skoplje” nakon hapšenja u akciji “Reket”.

U zatvoru od 15. jula 2019. godine, a Osnovni krivični sud u Skoplju ga je 18. juna 2020. prvostepeno osudio na devet godina zatvora, a razrešenu makedonsku specijalnu tužiteljku Katicu Janevu na sedam godina zatvora. Kako se ranije pisalo, njemu je nekoliko puta odbijana žalba na odluku skopskog krivičnog suda o pritvoru, kao i zahtev da zbog lošeg zdravstvenog stanja bude prebačen u kućni pritvor.

Ispovest Jovanovskog objavljena je na društvenoj mreži Instagram, tokom jučerašnjeg dana.

– Kada sam bio priveden i zatvoren, mnogi moji takozvani prijatelji, rođaci, drugovi i saradnici su me izbrisali sa liste živih, kao da sam mrtav i sahranjen, a ne zatočen i zatvoren… Tako zaneseni u licemerju i potrebi hijena, jedni su rekli da me ne poznaju, drugi su rekli da me poznaju samo sa televizije, treći su rekli da da mi više nisu prijatelji i da su bili šokirani kada su saznali šta radim, četvrti su me pokrali, peti su se distancirali najjadnije od mene i njima je bilo dobro kad su uzeli ogromne plate, a veliki deo su oni, najodvratniji, koji su me najpritvornije lizali u “normalnom” svetu, a onda se nasladili mojom situacijom govoreći: ” Dobro su to uradili, malo je!” Takvim poltronima želim isto da “lepo” žive i da na svojoj koži osete kako je lepo…

– Svi ovi gore, licemeri, krpelji, lopovi, lešinari zanemarili su činjenicu da su njihovo licemerje, prljavština i nečovečnost moja današnja motivacija! Motivacija da nastavim uzdignute glave, da se borim i uspem u svojoj borbi, uz Božiju volju i pomoć, a ne uz njihovu! Istina, uz mene u najtežim trenucima, pored majke i oca, ostalo je još samo nekoliko ljudi koji se mogu izbrojati na prste, ali verujte mi, zahvalan sam što ih imam malo, ali previše po kvalitetu i značaju, neka su svi živi i zdravi i hvala im od srca što su pokazali da je još postoje ljude. Hvala od srca! Hvala i ljudima koje ne poznajem lično i koji su mi pružili iskrenu i srdačnu podršku, verujte u situaciju u kojoj se nalazim, svaka lepa reč, planina vredi, pa hvala – istaknuto je na pomenutoj društvenoj mreži, a objavljeno od strane administratora profila pritvorenog Bojana Jovanovskog.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)