in

Svi misle da je Stevan Filipović isprozivao ovog glumca, a on je gestom to potvrdio

Svi misle da je Stevan Filipović isprozivao ovog glumca, a on je gestom to potvrdio

Reditelj Stevan Filipović ponovo se oglasio povodom kritika i pretnji koje dobija glumac Marko Janketić zbog izjave o Srbiji u emisiji Nova.rs portala “PopTok”, ovoga puta potkačivši još jednog glumca i praveći paralelu između Janketića i njega.

„Prijatno me iznenadio mali Janketić… Sećam ga se iz Šišanja, to mu je bila jedna od prvih uloga. U boljeg čoveka je izrastao od nekih kolega, turboslavnih drogeraša koji ‘neće Paradu’, a ‘hoće Kosovo’, ali, ako može Kosovo nekako sa Egzita da se vrati, da se baš ne ide dole“, napisao je Filipović na Tviteru.

U komentarima, pojedini deo javnosti misli da Filipović aludira na glumca Viktora Savića, kojeg je kritikovao i ranije.

„Zašto kažeš turboslavni drogeraš, a misliš Viktor Savić“, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Stevan Filipović je lajkovao ovaj komentar.

Glumac Marko Janketić dobio je pretnje smrću i uvrede na društvenim mrežama, nakon intervjua za emisiju „PopTok“ koja se emituje na portalu Nova.rs zbog toga što je izjavio da iz ove zemlje treba ići jer se u njoj stvari nikada neće promeniti nabolje, kao i da bi želeo da mu ćerke žive u uređenijoj zemlji.

Zamoljen da prokomentariše agresiju koja se obrušila na glumca reditelj Stevan Filipović kazao je za Danas da je Marko izjavio ono što inače govori mnogo ljudi.

„Izjava je iskren sadržaj većine privatnih razgovora koje iole normalni ljudi, koji žele dobro svojoj deci, nažalost svakodnevno vode u ovoj pseudo-državi. ‘Reakcije’ su upravo dokaz da je teza tačna. Ako su u pitanju prazne pretnje stranačkih botova, katastrofalno je što smo došli dotle da su takve stvari u ovom društvu normalizovane, i da botovi vladajuće stranke uopšte postoje, finansirani novcem poreskih obveznika. Ako nisu botovske reakcije, onda je to još gore, jer su to urlici građana koje propagandna mašinerija Aleksandra Vučića deceniju, planski i smišljeno, pretvara u zveri, a državu u zverinjak. Sa takvim građanima i takvom državom se sigurno ništa neće promeniti, njima je želja Putinova Rusija, Iran… Samo ne razumeju da u takvim društvima ne bi bili Putin, iranske mule, braća Vučić, Brnabić, Siniša Mali, već gore od ovoga što su sad – robovi i topovsko meso. A na kolegama i koleginicama je da razmisle kom gospodaru služe – istini i umetnosti, ili je svako tezgarenje sa državnim rediteljima i na mafijaškim projektima prihvatljivo? Kako mi doprinosimo kreiranju takvog, nepodnošljivog, društva?“, zapitao se Stevan Filipović.

Podsetimo, Marko Janketić kazao je u emisiji Pop – Tok govoreći o svojim ćerkama, da bi voleo da žive u društvu u kojem institucije funkcionišu.

„Voleo bih da moje ćerke žive u društvu koje nije obespravljeno, gde institucije imaju svoju ulogu, živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije pre 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao“, rekao je Marko Janketić.

BONUS VIDEO: PopTok sa Markom Janketićem