in

“Sve izgledaju isto, pomalo plastične i veštačke”

“Sve izgledaju isto, pomalo plastične i veštačke”

Tereza Kesovija decenijama stvara muziku, a u njenom repertoaru najviše su zastupljene šansone i pesme u mediteranskom stilu.

Popularna hrvatska pevačica studirala je flautu i završila Muzičku akademiju u Zagrebu.

Tereza Kesovija je gotujuću u emisiji „RTL Direkt“ govorila o brojnim aktuelnim temama kada je u pitanju muzička scena, kao i predstojeći događaji.

U skladu sa tim, popularna pevačica je prokometarisala hrvatskog predstavnika na ovogosdišnjoj Evroviziji, bend „Let 3“ kao i njihovu pesmu „Mama ŠČ!“.

„Verojatno ima puno ljudi koji ih vole, ali ima i onih koji ih ne razumiju. Ja smatram da svaka njihova tvorevina koju su dosad napravili ima jednu poruku. Ova ŠČ! ima poruku. Vide se rakete, kapa vojnička. To je nešto protiv rata, protiv ratnih sukoba“, rekla je Kesovija, prenosi „Index.hr“ i dodala:

„Mislim da bez obzira na njihov plasman, on uopšte nije ni bitan, oni su dovoljno uzdrmali javnost koja sa nestrpljenjem očekuje šta će biti.“

Tereza je potom odslušala jednu od trenutno najpopularnijih pesama u regionu, pa je prokomenatrisala ovaj hit Jale i Bube.

„Nije loše, ali samo, to je Orijent po meni. Puno Orijenta ima, apsolutno ima ritma“, rekla je pevačica i iznenadila mnoge svojim komentarom o žanrovski značajno drugačijoj muzici od one koju je stvarala:

„Nemam ništa protiv, apsolutno, zapravo, mislim da je dobro. Treba koristiti svaku muziku svih naroda, iako po meni ova naša mala Hrvatska ima toliki jedan bogati izvor najlepših mogućih melodija od kojih se može napraviti čudo jedno, međutim taj Orijent je specifičan po jednom. Prepoznatljiv je. To što sam sada čula je Orijent. Neka su malo zagrabili tamo.“

Slavna pevačica osvrnula se na folk izvođače, nakon što je nastup Duška Kuliša, Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe i Zorane Mićanović zabranjen u pojedinim gradovima Hrvatske.

„Malo mi je to postalo kao uniforma. Sve slično izgledaju, sve pomalo plastične i veštačke. Tekstovi nisu duboki, ne pričaju puno i vrlo plitko govore o životu. Priča se puno o zabranama. Ja nisam za cajke, nisam sigurno, ali svačiji rad poštujem. Svaka pjsma može izazvati uzbuđenje kod nekoga, možda ga negdj ubode u osećaje“, rekla je Tereza i dodala:

„Ja nisam za zabranu. Zabrana nikad nije dobra. Ona izaziva revolt.“

BONUS VIDEO: Bojana Vunturišević o radu sa mladima: Neka deca su prosto rođena za muziku, to ne može da se