in

Stotinu je prevrnula vjera, da učini što joj srcu drago

Stotinu je prevrnula vjera, da učini što joj srcu drago

Pevačica Jelena Karleuša je ove godine više puta kritikovana zbog licemernih poteza.

Samoprozvana diva je prvo bila kritikovana zbog nastupa na leskovačkoj „Roštiljijadi“, iako se odavno deklarisala kao veganka, sa prilično oštrim stavovima kada je ova tema u pitanju.

Ona je pre nekoliko godina tvrdila da će javno spaliti svoje bunde, a nebrojeno puta je i kritikovala sve one koje konzumiraju hranu životinjskog porekla. Ipak, nije joj bio problem da prihvati 20.000 evra za nastup u Leskovcu, kao što joj nije problem ni da nosi kožne cipele i tašne.

Kasnije je tvrdila da je novac iskorišćen isključivo za njen scenski nastup u tom gradu, a da joj je najveća motivacija bila promovisanje turizma juga Srbije.

„Ne pevam roštilju, već ljudima“, izjavila je u jeku kritika, pokušavajući da opravda svoju odluku, a ovo je samo jedan primer u nizu njenih licemernih poteza i izjava, pa je tako pred kraj godine ismejala novogodišnji nastup mlađih kolega ispred skupštine, rekavši da je to „defile dečjeg programa“, ali zato je sopstveni nastup na istom mestu godinu dana ranije, nazvala „svetskim spektaklom“.

Foto: Printscreen Nova S/Video

Setimo se i da je JK godinama napadala Vučićev režim, da bi posle pomenutog novogodišnjeg koncerta počela da ga javno hvali i divi mu se, kao i što je godinama ismevala pevačice sa viškom kilograma, govoreći da one nemaju šta da traže na sceni, da bi, kada se i sama ugojila, obrnula ploču i hvalila obline. Ismevala je i „seljačku muziku“, zaboravljajući da je karijeru i sama počela i proslavila se pevajući narodnjake, a neke od tih pesama i danas izvodi na svojim nastupima.

Iako stalno ističe kako je principijelna i pravična, svi ovi, ali i brojni drugi primeri svedoče o tome da se samozvana diva okreće uvek u pravcu koji njoj odgovara.

BONUS VIDEO: Jelena Karleuša nastup na Roštiljiljadi u Leskovcu