in

Šta se sve promenilo u Moskvi od početka rata sa Ukrajinom? Miloš Biković u novom PopTok-u odgovara na sva škakljiva pitanja VIDEO

Šta se sve promenilo u Moskvi od početka rata sa Ukrajinom? Miloš Biković u novom PopTok-u odgovara na sva škakljiva pitanja VIDEO

Kako izgleda život u Moskvi nakon početka rata sa Ukrajinom, šta on misli o kensel kulturi i otkazivanju ruskih umetnika i sportista, na koji način posmatra Zapad, liberale i zbog čega je česta meta kritičara onih kojima se ne dopadaju serije u kojima glumi – samo su bila neka od pitanja u novoj epizodi “PopTok-a” na koje je odgovorio popularni glumac Miloš Biković.

Proslavljeni glumac Miloš Biković gostovao je u emisiji „PopTok“ sa Perom Jovovićem koja se emituje na portalu Nova.rs svakog četvrtka u 22 časa. Ovom prilikom govorio je o filmu „Izazov“, koji je sniman u svemiru, ali i o mnogim drugim temama aktuelnim u Srbiji i svetu. Važno je napomenuti da je sama epizoda snimana nedelju dana pre tragičnih događaja koji su potresli Srbiju početkom maja ove godine, zbog čega je emitovanje epizode dva puta odlagano.

„Osećam se više kao Beograđanin, jer sam ovde rastao. Ova memla vračarska meni miriše na detinjstvo. U Moskvi su me stvarno prihvatili, i publika i kolege, društvo, novinari. Osećam se tamo kao kod kuće. Ti ovde u Beogradu ideš ulicama, prošetaš po par kafića, vidiš Bajagu, Bjelu, Ninu Janković, Tamaru Dragičević, pola estrade, šalim se. Možeš da vidiš patrijarha kako peške ideš negde, a u Moskvi idemo ulicom ja i pet mojih prijatelja i možemo da se ni ne vidimo“, rekao je Biković u novoj epizodi „PopTok-a“.

Na pitanje da li su se i koliko stvari promenile u Rusiji od početka rata sa Ukrajinom, Biković je rekao – jesu.

„Jeste se malo promenilo. Mislim da je sa strane Zapada bilo očekivanje da će to da se pretvori u 1995, ali nije tako. Na primer, ,najk’ ne možeš da kupuš u njihovoj radnji, nego u nekoj sportskoj radnji. Najveći je problem sa automobilima srednje kategorije, oni su poskupeli, jer se sada kupuju preko posrednika. To je udarac po džepu za tu srednju klasu, ali na ulici se i dalje voze ‘rols rojs’, ‘mercedes’ i drugi skupoceni automobile, jer onima koji imaju novca to ne znači mnogo što su automobili poskupeli. ‘Mek Donalds’ se zatvorio, a niknuo je restoran koji se zove ‘Ukusno i tačka’, koji je isti, samo se ne zove isto. Cene čak i nisu toliko skočile, jer imaju svoje resurse. Moskva ima jedinstven sistem za grejanje vode, nemaju bojler, a samo jedan mesec, tokom leta, nemaju tople vode, nego se kupaju hladnom. Oni u martu na plus 10 se skinu u kratke rukave i toplo im je“, objasnio je glumac.

Upitan da prokomentariše kensel kulturu i to što ruski umetnici bivaju zabranjeni širom sveta, Biković kaže da to nije „liberalizam“.

„Prvo, da li je to demokratija i liberalni svet? Postoje različite reči za umetnost, politiku, sport, jer su to različite stvari. Najosnovnija hrišćanska poruka je: ‘Ne osuđuj’. Liberalni svet, koji sebe tako naziva, nije liberalni, nego vrlo agresivan. Šta znači da ti nekom teniseru ili šahisti skineš zastavu njegove zemlje zato što si protiv politike te zemlje? Dobro, to nije ništa novo“, rekao je on.

Foto: Nova.rs

Kroz priču o prvom odlasku na Mesec, kada su se Amerika i Sovjetski savez takmičili ko će biti prvi u tom istorijskom poduhvatu, a nastavajujući priču o filmu „Izazov“, koji je prvi film sniman u svemiru, Biković navodi da bi voleo da su takve stvari i danas aktuelne i da su to takmičenja u kojima svet učestvuje.

„Daj Bože kad bismo se takmičili samo u takvim stvarima. To bi bilo prelepo. Tom Kruz je hteo da snima, pa je postojala i mogućnost da će istovremeno da se nađu gore. Tamo ne idu jedni kod drugih iz tih stanica, jer ima gore i Amerikanaca i Francuza, pa je reditelj imao ideju da se otvori taj most između njih i da se tu svi sretnu. To bi bila jedna pobeda filma i divna poruka iznad Zemlje“, rekao je Biković u „PopTok-u.“

Celu epizodu PopTok-a sa Milošem Bikovićem pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: PopTok sa Zoranom Kesićem