in

Šta danas radi čuvena Tina iz “Pozorišta u kući”

Šta danas radi čuvena Tina iz “Pozorišta u kući”

Ljiljana Lašić važila je za jednu od najlepših jugoslovenskih glumica.

Glumica Ljiljana Lašić publiku je osvojila ulogom Tine u seriji „Pozorište u kući“, a mnogi muškarci su bili očarani njenom lepotom.

Ljiljana je rođena  17. decembra 1946. godine u Kragujevcu, ali je detinjstvo provela u Beogradu.

Iako je glumačkim talentom oduševila mnoge, zanimljivo je da je Ljiljana najpre studirala arhitekturu. Međutim, odluku da promeni profesiju donela je zbog svog supruga Vladislava Lašića koji je od nje stariji osam godina.

Kako je Vladislav scenograf, ona je smatrala da će ugroziti brak ako nastavi da se bavi arhitekturom, te se preorijentisala na glumu. Fakultet dramskih umetnosti upisala je iz prvog pokušaja, u klasi čuvenog profesora Minje Dedića.

Ljiljana Lašić Foto: Zoran Lončarević

Sa njom su na klasi bili naši čuveni glumci Petar Božović, Svetlana Bojković i Branko Milićević, poznat i kao Branko Kockica.

Sa Cecom Bojković je kasnije i glumila u „Boljem životu“, a u toj seriji bile su suparnice.

Ljiljana je glumila u skoro svim beogradskim pozorištima, a više od 40 godina bila je članica Beogradskog dramskog pozorišta. Veliku popularnost stekla je početkom sedamdesetih godina, kada je i dobila ulogu Tine u „Pozorištu u kući“.

Imali smo priliku da je gledamo u mnogim serijama, a uprkos uspešnoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri, snimila je svega nekoliko filmova. Osim glumom, Ljiljana se bavila i pisanjem scenarija za pozorišne predstave, a napisala je i nekoliko zbirki pesama.

Ljiljana je važila za jednu od najlepših glumica sa prostora bivše Jugoslavije, a o privatnom životu nikada nije volela mnogo da priča u javnosti.

„Pravac kretanja je birao mene. Udala sam se veoma mlada, što nikome ne preporučujem. Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti. Imam brak u kome delimo isti sistem vrednosti. I ta zajednica traje 46 godina. Dobri smo prijatelji. Znamo se od detinjstva – iz iste smo ulice. On je stariji osam godina. Učio me matematiku“, ispričala je ona jednom.

Sa suprugom Vladislavom ima sina Đorđa koji je arhitekta. Od njega ima i unuku Jovanu.

Pored „Pozorišta u kući“, imali smo priliku da je gledamo i u ostvarenjima kao što su „Diplomci“, „Pokojnik“, „Čedomir Ilić“, „Bolji život“, „Kozje uši“, „Raspust“, „Obraz uz obraz“, „Slučajni krajputaši“ i drugim.

Ljiljana Lašić danas ima 76 godina i nije mnogo prisutna u javnosti, a ono što mnogi ističu kada je ona u pitanju, to je da je ostala prava dama.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica