in

Slike Demi Lovato zabranjene u Ujedinjenom Kraljevstvu jer “vređaju osećanja hrišćana”

Slike Demi Lovato zabranjene u Ujedinjenom Kraljevstvu jer “vređaju osećanja hrišćana”

Posteri koji promovišu najnoviji album Demi Lovato, “Holy Fvck”, zabranjeni su u Ujedinjenom Kraljevstvu, a provokativni vizuelni materijal smatra se potencijalno uvredljivim za hrišćane.

Britanska uprava za standarde oglašavanja objavila je odluku u sredu (11. januara) nakon što je započela istragu o promotivnom materijalu koji je počeo da se pojavljuje širom Londona. Četiri osobe su se na kraju požalile nadzornoj grupi na sadržaj postera, koji je sadržao subverzivnu omotnicu albuma, prema izveštaju „CNN-a.“

„Smatrali smo da je lik gospođe Lovato uvezane u ropsko odelo dok leži na dušeku u obliku raspeća, u položaju vezanih nogu na jednu stranu koji podseća na Hrista na krstu upućujući na natpis ‘holy fvck’, koje bi se u tom kontekstu verovatno smatralo povezivanjem seksualnosti sa svetim simbolom raspeća, verovatno bi izazvalo ozbiljnu uvredu za hrišćane“, navodi se u saopštenju ASA o svojoj odluci.

I sama pevačica se ranije pitala kako album može da se promoviše na radiju i u štampi kada je birala naziv albuma.

„Sećam se da sam bila ta koja je postavljala pitanja, poput: „Hoću li moći ovo da kažem? I šta da kažem umesto toga?“, prisetila se pevačica u julskom intervjuu za „SiriusKSM.“

„I to je kao, vidi, to je jebeni kralj rokenrola. Oni će te zasvirati ako zatreba, a ako ne, još bolje.“

U vreme objavljivanja, „Holy Fvck“ je debitovao na 7. mestu Bilbordove 200 liste i iznedrio singlove „Skin of My Teeth“, „Substance“ i „29“. Takođe je dospeo na 1. mestu na Top Rock & Alternative Albums, Top Rock Albums i Top Alternative Albums, što je Demi donelo prvi hit album na vrhu liste u te tri kategorije.