in

“SILOVAO ME JE ČOVEK ZA KOG SAM SE UDALA!” Imala samo 17 godina kada je doživela GROZNU STVAR

Foto: Printscreen/Youtube/DynastyMoments

Legendarna glumica Džoan Kolins prvi put je javno progovorila o silovanju koje se dogodilo kada je imala 17 godina, u dokumentarnom filmu o seksualnom nasilju nad ženama.

U filmu izraelska lepotica i nekadašnja mis sveta, Linor Abargil, putuje svetom kako bi upoznala žrtve silovanja, jer je i sama pretrpela ovaj gnusni čin 1998. godine, šest nedelja pre nego što je krunisana za svetsku lepoticu. Od tog trenutka, njena životna misija postala je ohrabrivanje žena da javno progovore šta im se dogodilo, a holivudska glumica je jedna od njih.

Međutim, priča Džoan Kolins je i više nego neobična, zbog jedne činjenice – silovatelj je bio irski glumac Maksvel Rid, za koga se glumica kasnije i udala!

Džoan Kolins
foto: Youtubescreen

Naime, glumica je bila drogirana i silovana, kada je imala samo 17 godina i još uvek je bila devica – prenosi Dejli mejl.

“Bila sam sa njim na sastanku, a on je pošao da se kupa. Dao mi je rum-kolu i nekoliko knjiga, da se zanimam dok on ne dođe. A knjige su bile pornografske, kakve nikada nisam videla” – priseća se Džoan.

Ono što se nakon toga desilo, ostalo je urezano duboko samo u glumičino sećanje, tokom čak 64 godine:

“Sledeće čega se sećam jeste da ležim na trosedu u dnevnoj sobi i da me on siluje. Sipao mi je drogu u piće” – kaže Džoan Kolins.

U dokumentarnom filmu želela je da objasni kako ju je osećaj krivice doveo pred oltar sa svojim nasilnikom. Mlada glumica osećala se loše, osećala je krivicu zbog toga što je dopustila sebi da spava sa njim. Bilo je to drugo vreme.

“Nisam bila kriva, ali nisam to znala. I ponovo sam izašla sa njim. A možda nisam trebala. Bio je mnogo stariji od mene i bio je poznata zvezda. Kad god me je zvao da izađemo, išla sam, nisam mogla da ne odem. A kada je prošlo nekoliko meseci, zaprosio me je” – seća se glumica i otkriva:

“Pristala sam jer je on bio čovek koji mi je uzeo nevinost. Mrzela sam ga, ali sam i osećala krivicu zato što mi je to uradio. Bilo mi je potrebno mnogo vremena da ponovo naučim da verujem nekom muškarcu” – završava Džoan Kolins.

Glumica je sa Ridom bila u braku od 1952. do 1956. godine, kada su se razveli, a on je preminuo 1972. godine.

Bonus video:

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso)