in

Severini otkazan koncert u Srbiji

Severini otkazan koncert u Srbiji

Trebalo je da peva na Kopaoniku, ali to se neće desiti.

Pevačica Severina Vučković najavljena je kao jedna od onih koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu „Music Week“ na Kopaoniku. Ipak, kako piše „Kurir“, do toga ipak neće doći.

Pored Saše Matića i Milice Pavlović na pomenutoj manifestaciji trebalo je da nastupi i Seve, ali je to u međuvremenu promenjeno, te će umesto nje publiku zabavljati Željko Joksimović.

Kako se navodi, razlog za to je slabo interesovanje publike, kao i negativne reakcije na najavljen nastup pevačice.

Izvor pomenutog medija rekao je kako je Vučkovićeva dobila informaciju da ju je „jezik koštao“, te da nije poželjna u Srbiji. Pod ovim se, pre svega, misli na Severinine izjave o Srebrenici i prozivkama patrijatha Porfirija.

Naime, ona je jednom prilikom rekla da je u Srebrenici izvršen genocid, nakon čega je na sebe navukla veliki gnev Srba.

Severina

„Nisam mogla niti sam reagovala na određene napise, kao što sam, na primer, sad ispala najveći ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što je bio genocid, kako god oni to nazivali – veliki zločin, mali zločin, srednji zločin…“, rekla je Severina u jednoj emisiji.

„Radi se samo o tome da bi, ako je bio genocid, onda neka država trebalo toj državi platiti odštetu i mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove“, dodala je ona.

Severina je isprozivala i srpskog patrijarha Porfirija, optuživši ga da pomaže njenom bivšem partneru Milanu Popoviću u borbi za starateljstvo nad sinom koju on i pevačica godinama vode.

Ona je, navodno, i pretila Porfiriju, a o ovom skandalu danima se pričalo.

PR služba festivala „Music Week“ potvrdila je da Severina, ipak, neće nastupati na Kopaoniku.

„Kopaonik mjuzik vik je najpopularniji zimski muzički festival koji od svog prvog izdanja organizuje nastupe najvećih regionalnih muzičkih zvezda dva vikenda zaredom u martu. Ove godine festival je rezervisan za vikende 10. i 11. i 17. i 18. marta, a Severinin nastup inicijalno je bio zakazan za 11. mart, ali je iz organizacionih razloga otkazan. Umesto nje, nastupiće Željko Joksimović“, saopštili su oni za „Kurir“.

BONUS VIDEO: Severina nakon ročišta o starateljstvu: Jako sam tužna