in

Seki Aleksić uručena Estradno-muzička nagrada Srbije

Seki Aleksić uručena Estradno-muzička nagrada Srbije

Pevačica ne krije oduševljenje povodom uručenja nagrade za doprinos estradno-muzičkoj sceni Srbije.

Seka Aleksić je ovogodišnja dobitnica Estradno-muzičke nagrade Srbije koju dodeljuje SEMUS.

Priznanje joj je zvanično uručeno večeras na petom Saboru narodne muzike Srbije od strane predsednika Saveza Dragiše Golubovića, sa direktnim prenosom na RTS-u.

„Od malena volim da gledam RTS, još kad uzmem u obzir ovakvo muzičko udruženje, zaista je velika čast. U pitanju je ozbiljna i velika odgovornost, ali veoma sam srećna. Nisam bila preko 10 godina na dodelama“, kazala je Seka.

Predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije Dragiša Golubović, vrlo je zadovoljan organizacijom ovogodišnjeg festivala.

Foto: SEMUS

„Sve indicije govore da će ovo biti itekako uspešan festival, mislimo da ćemo bar za jedan stepenik da nadmašimo prošlogodišnji. Seka Aleksić je dobila estradno-muzičku nagradu za sve ono što je do sada postigla u svojoj karijeri. U pitanju je priznanje u skladu sa pravilnikom Ministarstva kulture, koje može da dodeli reprezentativno udruženje. Znači, SEMUS odlučuje ko će dobiti to priznanje“, kazao je on.

Osvrnuo se i na svoju poziciju predsednika SEMUS-a.

„Izuzetno velika odgovornost. Uvek neko misli da je oštećen, ali moji saradnici i ja se trudimo da uvek da na bazi određenih rezultata odredimo. Takođe, nekada se trudimo i da time damo stimulans nekome, kao i u školi“, dodao je on.

Dragiša Golubović Foto: Promo

U četvrtak nas očekuje veliko finale „Sabora 2023“, a publika će odrediti i svog pobednika i to SMS porukama, koje odlaze u humanitarne svrhe.

„U četvrtak je finale, prve dve večeri će biti izvedeno po 16 kompozicija, od kojih će 8 ići u finale. Znači u finalu se takmiči 16 numera, a onda će stručni žiri odlučiti. Glasovi publike putem SMS-a, ide u humanitarne svrhe. Nadamo se da će što više ljudi glasati kako bi se skupila što veća sredstva“, zaključio je Golubović.

BONUS VIDEO: Seka Aleksić dodela nagrada SEMUS