in

Sam priznaje da mu nikada nije dosta

Sam priznaje da mu nikada nije dosta

Muzičar je u toku svoje duge i uspešne karijere imao ogromnu zaradu, a novac je rešio da, između ostalog, ulaže u nekretnine.

Goran Bregović decenijama gradi uspešnu karijeru i stvara muziku koja je popularna kako na našim prostorima, tako i širom cele Evrope.

Nišvil, Nišville

Sav novac koji je zaradio, Brega je uložio u nekretnine, te danas mnoge od njih izdaje, a njegova kuća na Senjaku je, prema pisanju domaćih medija, jedna od omiljenih lokacija za snimanje filmova i serija.

Kako je „Kurir“ jednom prilikom otkrio, jedan snimajući dan kod muzičara košta između 1.000 i 3.000 evra, sve zavisi od nekretnine koju izdaje.

Njegova kuća u Tolstojevoj ulici pojavila se u seriji „Državni službenik“ kao kuća lika kog je tumačio glumac Nikola Pejaković.

Pomenutu vilu gradio je tri godine. Opasana je visokim garažnim vratima na daljinsko upravljanje, a dvorište se ne može videti sa ulice. Muzičar je, kako bi svoj dom zaštitio od lopova, postavio i videonadzor.

Foto:Goran Srdanov

On poseduje i imanje koje se nalazi pored ove vile, na kom je napravio objekat poput sale za slavlja. Taj deo je, takođe, zaštićen od radoznalih pogleda.

„Unutar same vile nalazi se firma kojoj je iznajmio prostor. Međutim, to je samo jedan deo ogromne vile koja je u njegovom posedu. Drugu polovinu je odlučio da sačuva za sebe, jer zbog čestih iznajmljivanja vila i kuća za snimanje raznih spotova i reklama, ipak želi da ima delić za sebe kako bi mogao da se odmori“, ispričao je tokom pandemije izvor blizak muzičaru za „Blic“.

„Tu je trebalo da se nalazi ogroman muzički studio u kom bi on pravio muziku, međutim, za sada nije poznato da li će do realizacije doći. Za sada je to samo prostor gde on ponekad boravi, kada kuću u kojoj živi iznajmi za snimanje filma, serije ili nekog spota. Na taj način zarađuje siguran novac i ako u jednom trenutku odluči da napusti muziku, uvek će moći da živi od izdavanja. Jedan snimajući dan kod Gorana Bregovića košta između 2.000 i 3.000 evra, sve zavisi od nekretnine koju iznajmljuje. Cena snimajućeg dana je striktna“, ispričao je izvor.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Osim ovoga, u njegovim kućama se snimalo nekoliko muzičkih spotova, kao i serije „Klan“ i „Žene sa Dedinja“.

„Nema s Bregom cenkanja, cena je fiksna, nikome ne daje popust i to se zna. Za neke žurke i svadbe cena ide i do 3.000 evra“, rekao je jednom prilikom izvor za domaće medije.

Prema informacijama koje su prenosili mediji, Brega u svom posedu ima preko 30 kuća, stanova i garsonjera čija vrednost prelazi 35 miliona evra.

Navodno je u Zagrebu 2005. godine kupio zgradu od 550 kvadrata koju izdaje za 5.500 evra mesečno, na Jahorini poseduje nekretninu od 450 kvadrata, u Perastu dve kuće i starački dom, kao i petnaestak kuća u Beogradu, stanove u Parizu, Istanbulu i još nekim gradovima. Svaka vila Gorana Bregovića procenjena je na preko milion evra.

U jednoj emisiji muzičar je priznao i da je ćerkama odlučio da kupi po jedan stan u Beogradu, a svoju strast prema kupovini nekretnina svojevremeno je objasnio kao strah od siromaštva.

Naime, Bregović je naveo da je početkom rata devedesetih ostao bez svega što je imao u Jugoslaviji i otišao u Pariz, gde je morao da počne od nule.

„Celog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je, i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Pre rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam decu, pa isti taj strah imam i za njih“, rekao je za „Story“ nekadašnji roker.“Dosta sam kasno dobio naslednice, pa kada si mlađi, verovatno ne razmišljaš o tome da imaš malu decu koja mogu ostati bez roditelja rano. Kao stariji, trudiš se da brineš o njima više nego mlađi roditelji. Voleo bih da znam, ako ipak umrem, da su mi one obezbeđene“, dodao je Bregović.

Goran Bregović
Goran Bregović Foto: EPA/Cezaro De Luca

Iako se često govori o tome koliko nekretnina muzičar poseduje, koliko novca u njih ulaže, ali i koliko zarađuje, on nikada nije voleo da se hvali time i trudi se da privatni život drži u tajnosti. Međutim, nije mogao da sakrije da je i kao frontmen Bijelog dugmeta, i kao kompozitor filmske muzike, i kao vođa Okestra za svadbe i sahrane, zarađivao ogromne sume novca.

Jednom prilikom privukao je posebnu pažnju kada ga je ekipa emisije „Paparazzo lov“ snimila kako se vozi po gradu u „trabantu“. Tada su mnogi komentarisali kako muzičar očigledno ne pati od toga da mora da poseduje skupocene stvari, niti su mu, kao mnogim njegovim kolegama, bitni luksuzni automobili, već svoje bogatstvo ulaže u nepokretnosti, koje imaju trajniju vrednost.

Podsetimo, Bregović je od 1993. godine oženjen nekadašnjom manekenkom Dženanom Sudžuk, sa kojom ima tri ćerke, Emu, Unu i Lulu. Iz veze koju je imao u ranoj mladosti, Bregović ima i ćerku Željku, koja mu je podarila unuku Bianku.

BONUS VIDEO: Luna park – O nesporazumu sa svetom i lekcijama Brege